Kepti kiaušiniai su pomidorais ir Brie sūriu – patiekalas, kuris savo paprastumu ir subtilumu gali pradžiuginti tiek kasdienio ryto akimirkas, tiek vėlyvus savaitgalio pusryčius. Švelniai lydytas Brie sūris suteikia patiekalui kreminio skonio, o sultingi pomidorai papildo gaivia rūgštele. Kartu su česnakų ir prieskoninių žolelių aromatu šis patiekalas pakels apetitą kiekvienam.
Kepti kiaušiniai su pomidorais ir Brie sūriu:
- 2 kiaušinių
- Gabaliukų poro
- 1 smulkintos skiltelės česnako
- Gabaliuko sviesto
- 2 vidutinių pomidorų
- Gabaliuko Brie sūrio
- Prieskoninių žolelių (dėjau baziliką, raudonėlį ir čiobrelį)
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Pradėkite nuo daržovių – keptuvėje ištirpinkite sviestą, leiskite jam truputį pašilti ir sudėkite smulkintą porą bei česnaką. Kepkite ant vidutinės ugnies keletą minučių, kol poras taps švelnus, o česnakas pradės skleisti aromatą.
Tada sudėkite kubeliais pjaustytus pomidorus ir kepkite, kol jie šiek tiek suminkštės, tačiau dar nepraras formos. Norint dar intensyvesnio skonio, galite trumpai pomidorus apkepti atskiroje keptuvėje su žiupsneliu cukraus – taip išryškės jų saldumas.
Kai pomidorai suminkštės, sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą Brie sūrį. Sūris pradės tirpti, sukeldamas aromatingą ir švelnią tekstūrą, kuri puikiai sujungs visus ingredientus. Įmaišykite smulkintas žoleles, šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį.
Į keptuvę įleiskite kiaušinius. Leiskite baltymams lėtai sustingti, o trynių viduriams likti šiek tiek skystiems. Jei norite, galite uždengti keptuvę dangčiu – tai paspartins kepimo procesą. Kepimo pabaigoje pagardinkite kiaušinius druska, pipirais ir žolelėmis
Patarimai:
- Poro pasirinkimas – jei norite švelnesnio skonio, naudokite tik baltąją poro dalį. Žalia dalis gali suteikti intensyvesnio aromato.
- Pomidorai – naudokite sunokusius, sultingus pomidorus. Jei pomidorų skonis nepakankamai intensyvus, galite pridėti šlakelį balzaminio acto, saulėje džiovintų pomidorų arba žiupsnelį cukraus.
- Brie sūris – jei nemėgstate Brie sūrio, jį galite pakeisti kitokiu minkštu sūriu, pavyzdžiui camembert, ožkos sūriu ar mocarela.
- Kiaušinių kepimas – jei norite, kad tryniai liktų visiškai skysti, galite kepti ant labai mažos ugnies arba išjungti kaitrą, kai baltymai vos pradės stingti.
- Patiekimas – šis patiekalas puikiai dera su šviežios duonos riekele ar trapučiais.
Jums taip pat gali patikti kiaušinių keptų grietinėje receptas.
Komentarų nėra