Saldus čili padažas (Chilli sweet) – populiarus azijietiškas pagardas. Išsivirę naminio, nenorėsit pirkti iš parduotuvės.
Saldus čili padažas:
- 8 čili pipirų. Naudojau ne tuos miniatiūrinius, o didesnius – apie sprindžio dydžio. Mažiukų dėkite maždaug trigubai daugiau
- 4 skiltelių česnako
- 360 ml vandens
- 120 ml balto vyno acto
- 200 g cukraus
- 1 šaukštelio druskos
- 2 šaukštų sojos padažo
- 2 šaukštų kukurūzų krakmolo (be didelio kaupo)
- 6 šaukštų vandens
Gaminimo eiga:
Pipiriukus perpjaukite išilgai, išimkite sėklas. Stenkitės neišimti membranų, laikančių sėklas, nes tai jos duoda visą aštrumą pipirui, o ne sėklos, kaip daug kas mano.
Pipirus ir česnako skilteles sukapokite, dar pasmulkinkite smulkintuvu. Sudėkite į puodą pipirų ir česnakų masę, supilkite vandenį, balto vyno actą, cukrų, druską, sojos padažą, užvirkite ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Masę galite dar kartą pertrinti smulkintuvu.
Krakmolą sumaišykite su 6 šaukštais vandens ir įmaišykite į padažą. Užvirkite, supilstykite į sterilius indelius ir užsukite steriliais dangteliais.
P.S. Padažas nenusileidžia pirktiniams. Tinka rytietiškiems patiekalams gardinti, galima naudoti kaip marinatą, padažą salotoms, praskiedus aliejumi.
Čiliukus galite dėti ir su sėklomis, galite išvirtą padažą pertrinti per sietelį. Vieną partiją pertryniau, kitą ne. Pertrinta gavosi švelnesnio skonio, nepertrinta aštresnė, bet gražesnė, dėl padaže plaukiojančių čiliukų gabaliukų. Pipirų kiekį galite koreguoti pagal tai ar aštriau mėgstate ar ne ir pagal pipirų rūšį 😉
Jums taip pat gali patikti marinuoto imbiero receptas.
16 Comments
Vita
2013-10-14 at 17:42O kiek padažo išeina iš 8 pipiriukų?
Laura
2013-10-14 at 19:54Apie 700 ml.
Jurga
2013-10-29 at 19:10bandysiu! o galima pakeisti kukuruzu krakmola i bulviu?
Laura
2013-10-30 at 21:35Jurga, deja ne 😉 Jei nusipirksit kukurūzų krakmolo jis ir vėliau pravers, aš su juo sėkmingai tirštinu padažus, dedu į kepinius.
Jurga
2013-11-02 at 16:44vis vien padariau su bulviu, neva gerai 😀 bet kitasyk zinosiu ir nusipirksiu tinkama 😉
Laura
2013-11-02 at 18:05Jurga, skoninių savybių tikrai nepakeis bulvių krakmolas, aš tik dėl konsistencijos bijau 😉 Bet jei viskas gerai, tai super 😉
Audrius
2013-11-13 at 19:47Išbandyta (paragauta) ir užkeltas ant pirmos vietos laiptelio! Liuxas, rekomenduoju 🙂 !
Rima
2014-09-07 at 16:33Tobulas padažas. Dariau jau du kartus. Rekomenduoju 🙂
Jūratė
2014-09-17 at 13:39Superinis.
Asta
2015-10-02 at 11:16Super padaziukas!Tik laikyti,kazin galima kambario temperaturoje,ar saldytuve geriau?
Laura
2015-10-02 at 13:41Aš rūsyje laikau. Bet manau kambaryje per žiemą išstovėtų 😉
Loreta
2015-11-03 at 14:15Liuks ir su bulviu krakmolu !
Eglė
2016-08-28 at 08:52Klausimas – 8 pipirai, kiek čia gali būt gramų? Kokias proporcijas imti, kai maniškiai – apie 10 cm, pagal nuotrauką man pasirodė, kad jūsų naudoti pipirai – mažesni.
Laura
2016-08-28 at 10:01Nuotraukoje pipiras maždaug sprindžio dydžio, jūs ir naudokit tuos 10cm ilgio pipirus 8 vnt.
Eglė
2016-09-15 at 16:02Pabandžiau su bulvių krakmolu. Labai geras.
Auritabene
2023-09-12 at 21:36Ačiū už receptą! Kaip manote galiu naudoti savo sudžiovintus arba šaldytus pipiriukus?