Daržovių receptai/ Aukso fondas/ Padažų receptai

Saldus čili padažas – Chilli sweet

Saldus čili padažas padažas (Chilli sweet) - bulviukose.lt

Saldus čili padažas (Chilli sweet) – populiarus azijietiškas pagardas. Išsivirę naminio, nenorėsit pirkti iš parduotuvės.

Saldus čili padažas:

  • 8 čili pipirų. Naudojau ne tuos miniatiūrinius, o didesnius – apie sprindžio dydžio. Mažiukų dėkite maždaug trigubai daugiau
  • 4 skiltelių česnako
  • 360 ml vandens
  • 120 ml balto vyno acto
  • 200 g cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 2 šaukštų kukurūzų krakmolo (be didelio kaupo)
  • 6 šaukštų vandens

Gaminimo eiga:

Pipiriukus perpjaukite išilgai, išimkite sėklas. Stenkitės neišimti membranų, laikančių sėklas, nes tai jos duoda visą aštrumą pipirui, o ne sėklos, kaip daug kas mano.

Pipirus ir česnako skilteles sukapokite, dar pasmulkinkite smulkintuvu. Sudėkite į puodą pipirų ir česnakų masę, supilkite vandenį, balto vyno actą, cukrų, druską, sojos padažą, užvirkite ir virkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Masę galite dar kartą pertrinti smulkintuvu.

Krakmolą sumaišykite su 6 šaukštais vandens ir įmaišykite į padažą. Užvirkite, supilstykite į sterilius indelius ir užsukite steriliais dangteliais.

P.S. Padažas nenusileidžia pirktiniams. Tinka rytietiškiems patiekalams gardinti, galima naudoti kaip marinatą, padažą salotoms, praskiedus aliejumi.
Čiliukus galite dėti ir su sėklomis, galite išvirtą padažą pertrinti per sietelį. Vieną partiją pertryniau, kitą ne. Pertrinta gavosi švelnesnio skonio, nepertrinta aštresnė, bet gražesnė, dėl padaže plaukiojančių čiliukų gabaliukų. Pipirų kiekį galite koreguoti pagal tai ar aštriau mėgstate ar ne ir pagal pipirų rūšį 😉

Jums taip pat gali patikti marinuoto imbiero receptas.

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 4

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

16 Comments

  • Reply
    Vita
    2013-10-14 at 17:42

    O kiek padažo išeina iš 8 pipiriukų?

  • Reply
    Laura
    2013-10-14 at 19:54

    Apie 700 ml.

  • Reply
    Jurga
    2013-10-29 at 19:10

    bandysiu! o galima pakeisti kukuruzu krakmola i bulviu?

  • Reply
    Laura
    2013-10-30 at 21:35

    Jurga, deja ne 😉 Jei nusipirksit kukurūzų krakmolo jis ir vėliau pravers, aš su juo sėkmingai tirštinu padažus, dedu į kepinius.

  • Reply
    Jurga
    2013-11-02 at 16:44

    vis vien padariau su bulviu, neva gerai 😀 bet kitasyk zinosiu ir nusipirksiu tinkama 😉

  • Reply
    Laura
    2013-11-02 at 18:05

    Jurga, skoninių savybių tikrai nepakeis bulvių krakmolas, aš tik dėl konsistencijos bijau 😉 Bet jei viskas gerai, tai super 😉

  • Reply
    Audrius
    2013-11-13 at 19:47

    Išbandyta (paragauta) ir užkeltas ant pirmos vietos laiptelio! Liuxas, rekomenduoju 🙂 !

  • Reply
    Rima
    2014-09-07 at 16:33

    Tobulas padažas. Dariau jau du kartus. Rekomenduoju 🙂

  • Reply
    Jūratė
    2014-09-17 at 13:39

    Superinis.

  • Reply
    Asta
    2015-10-02 at 11:16

    Super padaziukas!Tik laikyti,kazin galima kambario temperaturoje,ar saldytuve geriau?

  • Reply
    Laura
    2015-10-02 at 13:41

    Aš rūsyje laikau. Bet manau kambaryje per žiemą išstovėtų 😉

  • Reply
    Loreta
    2015-11-03 at 14:15

    Liuks ir su bulviu krakmolu !

  • Reply
    Eglė
    2016-08-28 at 08:52

    Klausimas – 8 pipirai, kiek čia gali būt gramų? Kokias proporcijas imti, kai maniškiai – apie 10 cm, pagal nuotrauką man pasirodė, kad jūsų naudoti pipirai – mažesni.

  • Reply
    Laura
    2016-08-28 at 10:01

    Nuotraukoje pipiras maždaug sprindžio dydžio, jūs ir naudokit tuos 10cm ilgio pipirus 8 vnt.

  • Reply
    Eglė
    2016-09-15 at 16:02

    Pabandžiau su bulvių krakmolu. Labai geras.

  • Reply
    Auritabene
    2023-09-12 at 21:36

    Ačiū už receptą! Kaip manote galiu naudoti savo sudžiovintus arba šaldytus pipiriukus?

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI