Lydeka su raugintais kopūstais – skamba keistai? Rauginti kopūstai ir lydeka. Šį derinį galima rasti ne vienoje senoje lietuviškų patiekalų knygoje. Stiprus lydekos mėsos skonis puikiai atsveria kopūstų rūgštelę 😉 Kad būtų autentiškiau, vietoj pievagrybių galite naudoti miško grybus, pavyzdžiui voveraites.
Lydeka su raugintais kopūstais. Kopūstams reikės:
- 400 g raugintų kopūstų
- 1 morkos
- 1 svogūno
- Gabaliuko poro
- Aliejaus kepimui
- 1,5 stiklinės daržovių sultinio (arba vandens)
- 3 lauro lapelių
Pievagrybių, kruopų sluoksniui:
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 300 g pievagrybių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 stiklinių virtų perlinių kruopų
- Gabaliuko sviesto
Lydekai:
- 500 g lydekos filė
- Druskos
- Maltų kalendros grūdelių
- Tarkuoto muskato riešuto
- Žiupsnio džiovinto mairūno
Gaminimo eiga:
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, porą griežinėliais, morką sutarkuokite. Daržoves šiek tiek pakepinkite su aliejumi, sudėkite kopūstus, lauro lapus, supilkite sultinį arba vandenį ir uždengę troškinkite apie valandą ant silpnos ugnies.
Pievagrybių sluoksniui svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi. Baigiant kepti sudėkite griežinėliais pjaustytus česnakus. Kai česnakai apkeps, sudėkite griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Įberkite druskos, pipirų ir kepkite maišydami kelias minutes.
Lydekos filė supjaustykite gabaliukais. Įtrinkite juos išvardintais prieskoniais.
Kepimo formą ištrinkite sviestu, sudėkite pusę kopūstų, ant jų žuvies gabaliukus, likusius kopūstus ir pievagrybius sumaišytus su perlinėmis kruopomis. Sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą.
Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Kepant kepimo formą galite pridengti folija, tada neapskrus kruopos ir pievagrybiai.
2 Comments
Odeta
2013-11-20 at 18:07Nerealus patiekalas, nereali nuotrauka:) Labai noriu:)
Laura
2013-11-20 at 18:25Odeta, dėkui 😉 Kitą dieną jis buvo dar skanesnis.