Vaikystės pietūs man yra būtent šie – sriuba iš vištienos sultinio su ryžiais ir morkomis, o antram patiekalui bulvių – morkų košė ir su kepintais svogūnais patroškinta virtos vištos mėsa (ta pati, iš kurios buvo verdamas sultinys). Gal ne viską būtent taip, kaip mama padariau, bet gavosi labai skaniai 🙂
Vaikystės pietūs. Sriubai:
- Vištienos sultinio išvirto iš pusės kaimiškos vištos
- Saujelės ryžių
- 1 morka
- Aliejaus kepimui
- Smulkintų petražolių ir krapų
Gaminimo eiga:
Morką supjaustykite, pakepinkite su aliejumi. Ryžius perplaukite. Morkas ir ryžius sudėkite į sultinį ir virkite, kol ryžiais suminkštės. Prieš patiekiant, sriubą pabarstykite smulkintomis petražolėmis ar krapais.
Košei reikės:
- Kelios bulvės
- 2 morkos
- 1 kupinas šaukštas grietinės
- 1 šaukštas sviesto
- Druskos
Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais, užpilkite vandeniu, kad apsemtų, pasūdykite ir virkite, kol daržovės suminkštės. Nukoškite vandens perteklių, įmaišykite sviestą ir grietinę.
Troškintai vištai:
- 3 svogūnai
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- Virtos vištos mėsos (nuimtos nuo kaulų)
- Šlakelis grietinėlės
- Žiupsnelis malto muškato riešuto
- Žiupsnelis džiovinto čiobrelio
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukštas smulkintų petražolių
Pusžiedžiais supjaustytus svogūnus kepinkite aliejaus ir sviesto mišinyje, kol suminkštės. Sudėkite vištos mėsą, prieskonius, supilkite grietinėlę, užvirkite ir patroškinkite kelias minutes. Sudėkite petražoles.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra