Kepti kiaulienos šonkauliukai su sviestinių pupelių garnyru – visiškas comfort food’as lėkštėje.
Kepti kiaulienos šonkauliukai:
- apie 1 kg kiaulienos šonkauliukų
- Alyvuogių aliejaus
- 0,5 citrinos sultys
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Džiovintų žolelių mišinio (raudonėlio, baziliko, šalavijo, rozmarino)
Sviestinių pupelių garnyrui:
- 1 nedidelis poras
- 2 skiltelės česnako
- Žiupsnelis džiovintų čiobrelių
- Aliejaus ir sviesto kepimui
- 0,5 stiklinės daržovių sultinio
- 1 indelis konservuotų sviestinių pupelių
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 100 ml grietinėlės
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Šonkauliukus įtrinkite žolelėmis, druska ir pipirais. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis ir šiuo mišiniu aptepkite šonkauliukus. Palikite marinuotis kelioms valandoms. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps.
Porą supjaustykite griežinėliais, česnaką susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite porus, česnakus, čiobrelius. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
Supilkite daržovių sultinį. Kai jis užvirs, sudėkite sviestines pupeles, druską, pipirus ir troškinkite dar 10 minučių.
Supilkite grietinėlę, petražoles ir užvirkite.
(Šaltinis: pupelių garnyras – Jamie Oliver, šonkauliukai – knyga Steven Raichlen „Barbekiu. Mėsos, žuvies, daržovių patiekalai, desertai”)
Jums taip pat gali patikti azijietiškų šonkauliukų receptas.
Komentarų nėra