Kruopų ir grūdų receptai/ Miltiniai nesaldūs patiekalai

Duona su žemės riešutų sviestu

Duona su žemės riešutų sviestu (nereikia minkyti) - bulviukose.lt

Duona su žemės riešutų sviestu, kuriuos nereikia minkyti arba kitaip – tinginių duona.

Duona su žemės riešutų sviestu:

  • 280 g miltų
  • 20 g rupių kvietinių miltų
  • 1 nubraukto šaukštelio druskos
  • 1/4 šaukštelio mielių
  • 260 g vandens
  • 50 g žemės riešutų sviesto
  • 70 g pakepintų smulkintų žemės riešutų

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, druską, 50 g riešutų ir mieles. Supilkite vandenį sumaišytą su žemės riešutų sviestu ir išmaišykite. Maišykite greitai ir labai trumpai (nuo 30 sekundžių iki 1 minutės).

Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 12-18 valandų. Joms prabėgus, tešloje turi atsirasti oro burbuliukų, o konsistencija turi tapti pakankamai skysta.

Tešlą išverskite ant lengvai pamiltuoto paviršiaus ir, paėmę už kraštų, perlenkite pusiau du kartus. Pailsinkite tešlą 15 minučių.

Suformuokite iš tešlos kamuolį.  Ant miltais gausiai pabarstyto medvilninio rankšluosčio dėkite tešlą ir taip pat apibarstykite miltais. Uždenkite tešlą rankšluostėlio kraštais ir leiskite pakilti 1-2 valandas kambario temperatūroje arba iki tešla padvigubės.

Į orkaitę įdėkite kepimo indą (keraminį, stiklinį ir pan……aš naudojau”britvoną”) su dangčiu ir įkaitinkite iki 250-260 °C temperatūros.

Kai tešla padvigubės, atsargiai nuimkite karštą puodo dangtį, ištepkite puodą aliejumi ir suverskite į jį tešlą. Pabarstykite likusiais žemės riešutais. Puodą uždenkite dangčiu ir kepkite 25 minutes. Po to dangtį nukelkite ir kepkite neuždengtą dar 15 minučių, iki kepalas gražiai apskrus.

Jums taip pat gali patikti baltos tinginių duonos receptas.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

4 Comments

  • Reply
    Gabrielė
    2014-03-18 at 15:34

    Vau labai skaniai atrodo! Aš dar nutellos užsitepčiau ir būtų pasaka man :)))

  • Reply
    Laura
    2014-03-18 at 16:08

    Gabriele ant jos tikrai tinka tepti ir saldūs, ir nesaldūs užtepai 🙂

  • Reply
    Alina
    2014-03-18 at 20:19

    super atrodo taviske!!! dziugu kad patiko 🙂

  • Reply
    Laura
    2014-03-19 at 22:00

    Alina, dėkui!

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI