Lęšių sriuba – soti, šildanti, žieminė sriuba pilna daržovių, pagardinti kietuoju sūriu.
Lęšių sriuba:
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 stiklinės kubeliais pjaustytų svogūnų
- 1 stiklinės kubeliais pjaustytų morkų
- 1 stiklinės griežinėliais pjaustytų saliero stiebų
- 4 skiltelių smulkinto česnako
- 3 stiklinių daržovių arba vištienos sultinio
- 0,5 stiklinės lęšių
- 400 g skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse
- Balzamiko acto
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Tarkuoto kietojo sūrio
Gaminimo eiga:
Keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūnus, morkas, salierus ir česnakus.
Išvirkite lęšius.
Sudėkite į sultinį kepintas daržoves, konservuotus pomidorus ir virkite 10 minučių. Sudėkite lęšius, paskaninkite druska, pipirais, užvirkite.
Prieš patiekiant, pašlakstykite sriubą balzamiko actu, pabarstykite smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu.
Šaltinis: knyga Shauna Niequist „Duona ir vynas”
Jums taip pat gali patikti trinta burokėlių sriuba su gorgonzolos sūriu.
Komentarų nėra