Strimelių apkepas – labai skanus primirštų riebių žuvyčių patiekalas. Skanu su bulvėmis ar bulvių koše.
Strimelių apkepas:
- 500 g strimelių
- 3 svogūnų
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 200 g grietinės
- 1 šaukšto garstyčių
- 2 šaukštų smulkintų krapų
Gaminimo eiga:
Strimelėms žirklėmis nukirpkite galvas, nugaros pelekus, uodegas, prakirpkite pilvus, išvalykite ir perplaukite. Strimeles išskleiskite, kaip knygas. Nykštį, pradedant nuo uodegos, užkabinkite po stuburu ir atkelkite jį juo žuvies. Kaip darinėti strimeles galite vaizdžiai pamatyti čia.
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis (arba kaip patinka). Kepinkite su sviestu, kol taps auksinės spalvos.
Kepimo formą ištepkite sviestu, suguldykite į ją strimeles. Pabarstykite druska, pipirais. Ant strimelių paskleiskite kepintus svogūnus, tolygiai užpilkite grietinės, garstyčių ir krapų mišinį. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.
Šaltinis: knyga „Didžioji virtuvės knyga”
Komentarų nėra