Lydekos maltinukai su lęšiais ir daržovėmis – skanus ir maistingas patiekalas su lietuviška žuvimi.
Lydekos maltinukai su lęšiais:
- 700 g lydekos file
- 150 g žalių kiaulienos lašinių
- 3 kiaušinių
- 2 svogūnų
- 3 česnako skiltelių
- Sviesto kepimui
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 0,5 šaukštelio kumino
- 1 šaukšto šviežių smulkintų čiobrelių
- Rupių ruginių miltų arba ruginių sėlenų apvoliojimui
Lęšiams:
- 1 stiklinės lęšių
- 1 svogūno
- 3 skiltelių česnako
- 1 saliero stiebo
- 0,5 raudonos paprikos
- 0,5 morkos
- 1 stiklinės lengvo pomidorų padažo (arba konservuotų trintų pomidorų be odelės)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 šaukštų smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Lydekos filė sumalkite kartu su lašiniais. Svogūnus ir česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su sviestu. Sumaišykite maltą žuvį su kepintais svogūnais, kiaušiniais, prieskoniais. Suformuokite maltinukus, apvoliokite juos miltuose arba sėlenose, kepkite su sviestu iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Lęšius 2 valandas pamirkykite vandenyje. Vandenį nupilkite, užpilkite nauju ir virkite, kol išvirs. Daržoves supjaustykite mažais kubeliais ir atskirai pakepinkite su sviestu.
Sudėkite į keptuvę kepintas daržoves, supilkite virtus lęšius, pomidorų padažą, paskaninkite druska, pipirais ir maišydami kaitinkite kol užvirs. Prieš pabaigą sudėkite smulkintus svogūnų laiškus.
Jums taip pat gali patikti lydekos ir daržovių užkepėlė.
Komentarų nėra