Reikės:
- Bulvių
- Druskos
- Aliejaus
- Sviesto
- Šalto rūkymo šoninės
- Smulkinto šalavijo
- Raclette sūrio
Gaminimo eiga:
Bulves supjaustykite ketvirčiais ir apvirkite sūdytame vandenyje. Nukoškite. Nugarinkite, įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite sviesto ir lengvai pakratykite, kad pasidengtų riebalais.
Bulves sudėkite į kepimo formą ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje ~10-15 minučių arčiau viršutinio kaitinimo elemento.
Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais ir padėliokite ant bebaigiančių kepti bulvių, užberkite smulkintus šalavijus. Kai šoninė apskrus, apibarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite kol sūris išsilydys, bet ne daugiau.
P.S. Tobulas sūris lydymui. Bulves ypač “papuošė” savo skoniu.
2 Comments
Rosita
2012-03-09 at 08:50Tikra Šveicarija lietuviškoje lėkštėje 🙂 Šį sūrį šveicarai yra taip pamėgę, kad jį lydo ir ant paprikų, cukinijų, baklažanų. Mes, lietuvaičiai, išbandėm ir ant mėsytės 🙂 Bet, žinoma, ant bulvyčių – skaniausia!!! Ačiū už atgaivintus gražius prisiminimus!!!
Laura
2012-03-09 at 10:17Dėkui 😉 Šis sūris tikrai ne iš tų, kuris greitai pasimiršta…būtinai reiks išbandyti ir su kitomis daržovėmis 😉