Kepenėlių receptai – tai ne tik skanūs, bet ir nepaprastai maistingi, kuriuos verta įtraukti į savo kasdienę mitybą. Taip pat gamindami patiekalus iš kepenėlių prisidėsite prie tvaraus maisto vartojimo, kuomet valgomos visos skerdienos dalys, ne tik mėsa.
Nors kai kuriems kepenėlės gali pasirodyti nepatrauklios, tačiau tinkamai paruoštos jos gali tapti tikra gurmaniška patirtimi. Šiame receptų rinkinyje rasite nuo paprastai ir greitai pagaminamų iki sudėtingesnių patiekalų. Tačiau yra išimčių, gurmaniškus patiekalus nebūtinai reikia gaminti ilgai ir sudėtingai, pvz. paprastai keptos vištienos kepenėlės patiektos su raudonaisiais ikrais nustebins ne vieną.
Kepenėlių maistingumas:
Kepenėlės – vitamino A, D, B12, K, PP, folio rūgšties (ypač paukštienos kepenėlės) geležies, cinko, vario, natrio ir kitų maistinių medžiagų šaltinis, būtinas mūsų organizmui.
Ką reikia žinoti gaminant iš kepenėlių:
Šiame įraše yra ne tik kepenėlių receptai, bet ir patarimai, kaip tinkamai išsirinkti ir paruošti kepenėles, kad jos būtų labai skanios. Nepamirškite, kad kepenėlių paruošimas turi savų subtilybių – svarbiausia kepant jų neperkepti. Žinoma kraujas neturi bėgti, bet viduje turi likti rausvos.
Turėkit omeny, kad recepte nurodytas vienos rūšies kepenėles drąsiai galite keisti kitomis. Vištienos kepenėles galite kaitalioti su kalakutienos, triušienos, kartais kiaulienos. Jautienos – kiaulienos, žvėrienos, ėrienos.
Kepenėlės yra žingsnis į labai įdomų, paslaptingą ir skanų subproduktų pasaulį. Daugiau subproduktų receptų rasite šioje kategorijoje.
Kepenėlių receptai:
Žemaičių blynai su kepenėlių įdaru
Tradiciniai žemaičių blynai su kepenėlėmis – skonis, kurio nepamiršit! Receptą rasite čia.
Kepenėlių troškinys
Švelnus ir sotus kepenėlių troškinys su daržovėmis ir perlinėmis kruopomis – tikras malonumas rudens ir žiemos vakarams, kai norisi jaukumo ir šilumos. Receptą rasite čia.
Keptos kepenėlės su svogūnais
Keptos kepenėlės ir karamelizuoti svogūnai – tobulas, klasikinis derinys. Patiekite su duona, šviežiomis, raugintomis ar marinuotomis daržovėmis ir mėgaukitės paprastu ir skaniu užkandžiu. Receptą rasite čia.
Kepenėlių lietinių tortas
Saldžių ir sūrių skonių žaismas, skirtingos tekstūros – šis kepenėlių lietinių tortas yra tikras skonio sprogimas! Plonyčiai lietiniai, kepintų daržovių ir kreminio sūrio įdarai sukuria nepamirštamą derinį. Šis puošnus užkandis taps tikra stalo puošmena. Receptą rasite čia.
Veršio kepenėlių ir baravykų paštetas
Rudens miško aromatas ir švelnus veršienos kepenėlių skonis susijungia šiame nuostabiame paštete. Švieži baravykai suteikia paštetui ypatingo aromato ir skonio. Tai puikus pasirinkimas, norint pasimėgauti rudens gėrybėmis. Receptą rasite čia.
Kepeninė dešra
Prisiminkite vaikystės skonius. Naminė kepeninė dešra – tai tradicinis patiekalas, kuris primins namų šilumą ir mamos – močiutės gaminamą maistą. Šis receptas leis jums patiems pasigaminti šią kepeninę dešrą, kuri puikiai tiks tiek kasdieniam stalui, tiek šventėms. Receptą rasite čia.
Karšti sumuštiniai su kepenine dešra
Jūs tikrai nustebins šių sumuštinių skonis. Karamelizuoti svogūnai, sultingi pomidorai ir aromatingos žolelės tobulai dera su kepenine dešra ir skrudinta duona, o šalia patiektas kiaušinis pakels šį užkandį į išskirtinių vėlyvųjų pusryčių lygį. Receptą rasite čia.
Keptos vištienos kepenėlės su ikrais
Labai įdomus ir netikėtas derinys, vadinamas surf&turf. Įprastai surf&turf vadinamas raudonos mėsos ir jūros gėrybių derinys. Šiame patiekale, pigios vištienos kepenėlės puikiai suskambėjo su prabangiais ikrais, o juos apjungė majonezo šlakelis, skrudinta balta duona ir kepti šparagai. Receptą rasite čia.
Pyragas su kepenėlėmis
Vienas iš tų receptų, kuriais dalinuosi su pasididžiavimu. Visų pirma jis su mano mylimais subproduktais (ėriuko kepenimis), antra – tikrai nesunkiai pagaminamas. Šis patiekalas yra pyragas ir troškintos kepenėlės viename. Galima valgyti iš šaltą, ir šiltą. Receptą rasite čia.
Keptos vištų kepenėlės su morkomis
Šis receptas puikiai derina subtilius kepenėlių ir apelsininių morkų skonius, sukurdamas lengvai elegantišką ir gardų patiekalą. Prie šių skonių puikiai dera polenta, kuri suteikia patiekalui sotumo. Šis derinys – puiki idėja šventinei vakarienei ar ypatingam savaitgaliui, kuomet norisi nustebinti savo artimuosius gardžiu ir rafinuotu patiekalu. Receptą rasite čia.
Bebro kepenų paštetas su klevų sulos sirupu
Šis bebro kepenėlių paštetas – tikras gurmaniškas atradimas! Subtilus kepenėlių skonis puikiai dera su karamelizuotais svogūnais, Madeira ir klevų sulos sirupu. Patiekite su skrudinta duona, krekeriais arba šviežiomis ar marinuotomis daržovėmis. Tobulai tiks marinuoti mėlynieji svogūnai (receptas čia). Jei neturite bebro kepenėlių, galite drąsiai naudoti jautienos, stirnienos, elnienos ar ėrienos kepenis. Receptą rasite čia.
Kalakutienos kepenėlės su pankoliais
Kalakutienos kepenėlės, papildytos pikantiškais pankoliais, švelnia bulvių koše ir traškiais korėjietiškais burokėliais, sukurs nepamirštamą skonių derinį. Vietoj kalakutienos kepenėlių galite naudoti vištienos arba triušienos. Receptą rasite čia.
Kepenėlės su slyvomis
Vos kelių ingredientų, labai lengvai, greitai pagaminamas ir neapsakomai skanus patiekalas! Rekomenduoju išbandyti paragauti su bulvių koše arba polenta, pirštelius apsilaižysite. Receptą rasite čia.
Salotos su vytintomis kiaulienos kepenimis. Receptas kaip vytinti kepenis
Atraskite senovinių maisto ruošimo tradicijų žavesį! Vytintos kiaulienos kepenėlės – tai kantrybės ir meistriškumo reikalaujantis patiekalas. Ilgas vytinimo procesas suteikia kepenėlėms ypatingą skonį ir tekstūrą. Rezultatas – nepakartojamas delikatesas, kuris puikiai tiks gurmaniškoms vakarienėms. Receptą rasite čia.
Kepenėlių blyneliai
Šie kepenėlių blyneliai su burokėlių garnyru yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta išbandyti netikėtus skonių derinius ir ieško naujų idėjų. Skanūs ir sultingi kepenėlių blynai yra lengvai pagaminami ir gali tapti puikiu tiek kasdienio, tiek šventinio stalo patiekalu. Patiekiami kartu su švelniai keptų burokėlių ir špinatų garnyru, bulvių koše bei subtiliai pikantišku grietinės ir krienų padažu. Receptą rasite čia.
Vištienos kepenėlės su briuselio kopūstais
Vištienos kepenėlės su briuselio kopūstais ir apelsinų sultyse virtomis sorų kruopomis yra puikus patiekalas tiems, kurie mėgsta derinti skirtingus skonius ir tekstūras. Šiame recepte vištienos kepenėlės gardžiai susijungia su karamelizuotų svogūnų saldumu, briuselio kopūstų lengvu kartumu ir švelnia, apelsinų aromatu praturtinta sorų kruopų koše. Šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir kupinas maistinių medžiagų, todėl puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei. Jei ieškote išskirtinio skonio patiekalo, kuris praturtins jūsų valgiaraštį, būtinai išbandykite šį receptą. Receptą rasite čia.
Karštas vėgėlės kepenėlių užkandis
Karštas vėgėlės užkandis su kepenėlėmis, burokėliais ir bananais – drąsus ir įdomus skonio derinys, puikiai tinkantis norint nustebinti svečius ar paragauti kažko neįprasto. Šis receptas susideda iš švelniai garuose virtos vėgėlės filė, traškiai iškeptų kepenėlių, saldžių ir gaivių burokėlių, bananų bei švelnaus, kreminio padažo su krienais. Šie netikėti skonių ir tekstūrų deriniai sukuria subtilų harmonijos pojūtį – nuo lengvai karamelizuotų burokėlių iki šiek tiek salstelėjusio banano ir aštraus krienų padažo. Nepabijokite išbandyti – tai bus netikėtas, tačiau malonus atradimas jūsų kulinarinėje kelionėje. Receptą rasite čia.
Cukinija įdaryta kepenėlėmis ir polenta
Tai puikus būdas panaudoti peraugusias cukinijas ir tuo pačiu nustebinti šeimą bei svečius nauju skonių deriniu. Šis receptas ypač tinka tiems, kurie vertina sezoninius produktus ir nori išnaudoti kiekvieną daržo gėrybę. Švelni cukinijos tekstūra puikiai dera su sodriomis kepenėlėmis, aromatingais svogūnais, česnakais, sultingais pomidorais ir kremine polenta. Receptą rasite čia.
Jautienos kepenų paštetas su cukrinių kaulų čiulpais
Jautienos kepenų paštetas su kaulų čiulpais – tai subtilus ir aksominis skonių derinys, kuris tikrai taps puikia valgoma dovana ar ypatingo stalo akcentu. Pašteto tekstūra švelni ir kreminė, o skonį praturtina pikantiški viskio ir kaulų čiulpų tonai, salstelėjęs Marsalos akcentas bei aromatingi čiobreliai. Receptą rasite čia.Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra