Kimči receptai – įvairūs, nesudėtingi ir labai skanūs. Patiekalai su kimči. Viskas viename įraše.
Kimči – kimchi yra fermentuotų (raugintų) daržovių mišinys pagardintas čili pipirais, žuvų padažu, česnaku ir imbieru. Korėjoje gaminamas jau tūkstančius metų. Tai tradicinis korėjiečių patiealas, kilęs daugiau nei prieš 3000 metų. Kimči gaminimo tradicija prasidėjo tada, kai reikėjo daržoves išlaikyti šaltomis žiemomis. Kimči buvo ir dabar dar kai kur laikomas sunkiose, didelėse molinėse puodybėse „ongi”.
Vertinamas dėl didžiulės naudos sveikatai – fermentacijoje dalyvaujančios gerosios bakterijos labai naudingos mūsų žarnynui, virškinimui, imuninei sistemai, jame yra daug vitamino C, o taip pat ir kitų vitaminų bei mineralinių medžiagų.
Dabar priskaičiuojama apie 300 rūšių kimči, kurios skiriasi ingredientais, prieskoniais, konsistencija ir aštrumu. Čili pipirai į Korėją atkeliavo tik 17 amžiuje, tad ligi tol kimči buvo raugiamas ne aštrus. Korėjiečiai kimči laikymui turi net atskirus šaldytuvus. Visų pirma tam, kad juose būtų palaikoma pastovi temperatūra ir, kad kimči kvapas nesiskverbtų į kitus šaldytuve esančius produktus.
Kimči gamybai naudojami specialūs pipirai „Gochugaru”. Jie yra aštresni, nei saldi paprika, bet švelnesni nei čili pipirai. Dabar „Gochugaru” yra pirkti Lietuvoje, bet jei neturėsite po ranka, galite keisti paprastais čili arba kajeno pipirais. Ir išduosiu paslaptį – pamaišykite čili arba kajeno pipirus su saldžia malta paprika santykiu 1:4.
Kimchi galite naudoti rytietiškiems patiekalams, kaip garnyrą, dėti į sriubas, troškinius, derinti su sunkiais, riebiais lietuviškais patiekalais.
Taigi idėjos ir kimči receptai kur galima panaudoti kimči (receptų sąrašas bus nuolat pildomas):
Baltojo ridiko kimchi
Arba Kkakdugi (korėjietiškai) – smagiai traškus ir turintis daugiau saldumo nei tradicinis kimči iš pekino kopūstų lapų. Receptą rasite čia.
Sumuštinis su kimchi ir kiaušinių salotomis
Tikras comfortfood’as! Receptą rasite čia
Blyneliai su čederio sūriu, kimchi ir kalakutiena
Tradicinis korėjiečių patiekalas. Į blynus gali būti sudedami įvairūs keptos, virtos mėsos likučiai, jūros gėrybės, žuvis. Aš panaudojau vakarykštį keptą kalakuto kumpelį. Blynams jie taip pat sunaudoja stipriau išrūgusius kimči, kur jau kitiems patiekalams netinka. Receptą rasite čia
Kepti ryžiai su šonine, Shimeji grybais ir kimchi
Pagardinti Shimeji grybukais. Azijos dvelksmas jūsų virtuvėje. Receptą rasite čia
Rytietiškas kiaulių liežuvių užkandis su gysločiais ir kimchi
Rytietiškas bowl tipo patiekalas. Receptą rasite čia
Bibim guksu – korėjietiškos salotos su makaronais ir kimchi
Bibim guksu yra vasariškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro ploni kvietiniai makaronai (noodles). Makaronai su įvairiais priedais valgomi šalti. Receptą rasite čia
Jautiena su ryžiais, kimchi ir kiaušiniu
Dar vienas rytietiškas patiekalas su mano mėgiamu kimči. Receptą rasite čia
Tradicinis pekino kopūsto kimchi
Tikra klasika. Receptą rasite čia
Majonezinis čederio sūrio padažas su kimchi
Tikra bomba! Labai paprastas, greitai pagaminamas ir skanus. Receptą rasite čia
Agurkų kimchi
Puikus kimči receptas prasidėjus agurkų sezonui. Receptą rasite čia
Vištiena su ryžiais ir kimchi
Vienas iš būdų panaudoti šias gardžias, pikantiškas, raugintas daržoves. Sotus, gaivinantis, rytietiškas patiekalas. Receptą rasite čia
Rytietiška speltos kruopų košė su kimchi ir kiaušiniu
Nerealiai skani ne tik dėl speltos grūdų, kuriuos labai mėgstu, bet ir dėl geriausių pasaulyje produktų – kiaušinių ir kimči. Receptą rasite čia
Korėjietiški koldūnai „Mandu“
Vieni šaltiniai rašo, kad į Korėją koldūnus atvežė mongolai 14 amžiuje, kiti, kad jie atkeliavo Šilko keliu. Koldūnų forma ir įdarai priklauso nuo regionų, kuriame jie gaminami. Receptą rasite čia
Laukinių augalų kimchi
Įrodymas koks gali būti platus kimči pasaulis. Pačioje kimči tėvynėje Korėjoje priskaičiuojama apie 300 rūšių šio skanaus ir sveiko užkandžio. Receptą rasite čia
Skumbrės ir daržovių bowls
Skumbrė sūdyta juodoje arbatoje labai tinka į kompaniją rytietiškiems patiekalams. Skumbrė laba maistinga ir skani žuvis. Vertinama dėl sočiųjų ir polinesočiųjų riebalų, ypač Omega-3, rūgščių, baltymų ir vitaminų gausos. O kimchi patiekalui kaip visada priduoda savo šarmo. Receptą rasite čia
Sumuštinis su silke ir kimči – Smørrebrød
Skanus ir maistingas užkandis arba lengva vakarienė. Kepta riebi silkė suteikia sumuštiniams nepakartojamą skonį, o kimči ir majonezo derinys – pikantiškumo ir gaivumo. Šis receptas – puiki proga išbandyti kažką naujo ir nustebinti savo šeimą bei draugus. Receptą rasite čia.
Kimči blynai su kiauliena
Sotus, bet nesunkus patiekalas. Puikus būdas sunaudoti užsistovėjusį kimči. Receptą rasite čia
Istorija
Kimči receptai – tai kelionė į kulinarinius nuotykius. Pasirinkite savo kelią ir atraskite nepamirštamų skonių!
Komentarų nėra