Lapinių kopūstų traškučiai – sveikas ir kažkuriuo metu buvęs labai madingas užkandis.
Lapinių kopūstų traškučiai:
- Lapinių kopūstų lapų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Pusės citrinos sultys
- 1 šaukštas klevų sulos sirupo
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis sojų padažo
- 3 šaukštai sezamų sėklų
Gaminimo eiga:
Kopūstų lapus nuplėšykite nuo lapkočių kąsnio dydžio gabaliukais. Visus išvardintus produktus sumaišykite.
Kopūstų lapelius užpilkite padažu ir gerai išmaišykite. Kiekvienas lapelis turi pilnai pasidengti padažu.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite lapelius (laisvai, kad keptų, o ne troškintųsi). Kepkite iki 120С įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių arba kol taps traškūs. Atvėsinkite skardoje, kurioje kepė.
P.S. Nepadauginkite druskos 😉 Jei norite grynesnio skonio, pakaks alyvuogių aliejaus ir druskos.
(Šaltinis: Sidabrinis šaukštas)
4 Comments
Aušra
2013-08-01 at 19:16Labai norėjau pabandyti, bet nespėjau. Kale kopūstus man pastoviai suvalgo kiti daržo gyventojai, telieka krūva sušaudytų lapų 🙂
Odeta
2013-08-01 at 19:59Kad ir sušaudyti, bet vis tiek atrodo super duper:) Juk kartais parduotuvėje tokių lapinių pameta? Galima išbandyti? Ar geriau nereikia?
Laura
2013-08-01 at 19:18Šie lapai irgi iš karo lauko, bet dar nespėjo sušaudyti, nors šio kopūsto kaimynas kitas kopūstas jau plikutėlis 😉
Laura
2013-08-02 at 20:34Odeta, aš kažkaip neatkreipiau dėmesio ar parduotuvėje jų yra. Jei rasi, tai aišku išbandyk 😉