Aukso fondas/ Mėsa

Naminė daktariška dešra

Naminė daktariška dešra

Naminė daktariška dešra – taip taip naminė šlapenkė 🙂 Žinoma ji nebus lygiai tokia pati kaip parduotuvėje, bet tuo ir žavi, be to žinosite iš kokiu produktų pasigaminote. Labai paprasta pagaminti ir tinkama kepimui. Pavyzdžiui ja galima kiaušinienę pagardinti ar į kokį nesaldų pyragą įdėti.

Gaminant naminę daktarišką dešrą pabandykite paeksperimentuoti. Vištieną keiskite kiauliena, prieskonius savo mėgiamais prieskoniais. Galite pabandyti į vidų įdėti lašinukų, sūrio, saulėj džiovintų pomidorų, grybų. Turėkite omeny, kad į vidų dedami produktai turi turėti kuo mažiau vandens ir būtinai juos apvoliokite krakmole, antraip išvirusi dešra bus skylėta 🙂

Reikės:

  • 500 g vištienos krūtinėlės
  • 200 ml 35% riebumo grietinėlės
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 1 šaukšto kukurūzų krakmolo
  • 1 skiltelės česnako
  • 1.5 šaukštelio druskos
  • 0.5 šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 šaukštelio saldžios maltos paprikos
  • 1 šaukštelio burokėlių miltelių (nebūtina)
  • Žiupsnelio maltos kalendros
  • Žiupsnelio malto muškato riešuto

Gaminimo eiga:

Vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais. Išpjaukite visas rastas gysleles ir plėveles.

Į smulkintuva S formos peiliuku sudėkite pjaustytą vištos krūtinėlę, česnakus, druską, pipirus, paprikos ir burokėlių miltelius, prieskonius, supilkite grietinėlę, krakmolą. Įjunkite smulkintuvą ir trinkite epie dvi minutes arba kol masė pasidarys vienalytė.

Supilkite kiaušinių baltymus. Trinkite dar apie dvi minutes. Smulkintuvo darbo laikas priklausys dar ir nuo to kokio jis galingumo. Stebėkite, kad masė taptų kuo labiau vienalytė. Jei trinsite su rankiniu blenderiu, laiko prireiks daugiau. Perspėju, kad su namine įranga išgauti tokios konsistencijos kaip parduotuvinės daktariškos dešros nepavyks, nes pramoniniuose cechuose stovi galingi tam skirti aparatai.

Iš šios normos gaunasi dvi daktariškos dešrytės. Aš gaminau iš dvigubos normos – tai pas mane gavosi keturios.

Padalinkite dešros masę į dvi dalis. Pusę masės dėkite ant karščiui atsparios maistinės plėvelės arba dar kitaip vadinamo celofano (yra pirkti) krašto ir suformuokite pailgą batonėlį. Stenkitės, kad būtų kuo mažiau oro tarpų. Dešros masę standžiai suvyniokite į plėvelę, užsukite ir užriškite galus.

Tą patį pakartokite su likusia dešros mase.

Dešras galima sukti į foliją, bet man nepatinka likęs dešroje nuo virimo folijos prieskonis, tai jos nenaudoju.  

Recepto originale dešros dedamos į verdantį vandenį ir verdamos 30 minučių. Stenkitės, kad vanduo vos virsnotų, o ne trankiai kunkuliuotų. Virkite 30 minučių nuo vandens užvirimo sudėjus dešras. Kad dešros būtų panirusios ir nekiltų į paviršių, paslėkite jas sunkiu indu. Aš prispaudžiau rauginimo akmenukais.

Kadangi turiu lėto virimo aparatą vadinamą sous-vide. Viriau su juo nustačiusi 74 C temepratūrą 1 valandą 20 minučių.

Išvirusias dešras atvėsinkite ir tik tada valgykite.

Naminė daktariška dešra kaip matote nesunkiai pagaminama ir gali būti puiki, netikėta valgoma dovana 🙂

Sekite bulviukose.lt Instagrame
Jums taip pat gali patiktiNaminė daktariška dešra
Virta dešra
Kaip pasigaminti daktarišką dešrą
Naminė šlapenka

 

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    tester2
    2022-05-13 at 13:06

    testing

  • Reply
    tester
    2022-05-13 at 13:06

    testting

  • Leave a Reply