Naminis sūris gamintas namuose, geriausias užkandis ir priedas sumuštiniams, salotoms. Gardinkite įvairiomis žolelėmis, kmynais ar saulėje džiovintais pomidorais ir kiekvieną kartą turėsite vis kitokį skonį.
Naminis sūris:
- 2 litrų pieno
- 400 g grietinės
- 1 šaukšto druskos
- 5 kiaušinių
Gaminimo eiga:
Kiaušinius išplakite, įmaišykite grietinę, druską ir dar kartą gerai perplakite.
Užvirinkite pieną ir maišant šluotele iš lėto supilkite grietinės-kiaušinių mišinį. Maišykite nesustojant apie 5 minutes, kol masę sutrauks.
Į kiaurasamtį patieskite tankią medžiagą (naudojau perpus perlenktą liną) ir supilkite visą masę.
Leiskite nuvarvėti apie 20 minučių. Sudėkite sūrį į sūrmaišį ir paslėkite kelioms valandoms. Nesusilaikiau neįdėjus žiupsnelį džiovintų petražolių ir šalavijų, ir tikrai nepamaišė 😉 Paragaukite ar netrūksta druskos, nes man paskui pritrūko. Išimkite sūrį iš sūrmaišio ir dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
Dariau iš pusės normos.
Oh, kokį prietaisą gavau šiemet iš senio šalčio – tėčio ;)! Dabar sūrius ir vyniotinius spausiu ir vargo nematysiu 🙂
Jums taip pat gali patikti naminio sūrio su alyvuogėmis receptas.
5 Comments
Forelle
2012-01-10 at 11:47Wau! Noriu tokiu, bet jau Kalėdų Senis greitai neateis 🙁
Vilma
2012-01-11 at 12:20Rimtas įrankis 🙂
Laura
2012-01-11 at 12:44Forelle, tai va, kad tie seniai šalčiai tik kartą per metus ateina…
Vilma, aha, visam laikui 😉
Danguolė
2012-01-12 at 12:42įdomus įrankis , keistokas, kitokį įrankį naudoju, kaip Jums sekasi, patogus naudoti?
Laura
2012-01-12 at 13:52Danguole, čia rankų darbo vienetinis gaminys…tikrai patogus 😉