Daržovių receptai/ Žuvies ir jūros gėrybių receptai ir patiekalai

Silkė su kepintomis daržovėmis

Silkė su kepintomis daržovėmis

Silkė su kepintomis daržovėmis – spalvingas ir daržovingas patiekalas, tinkantis šventiniam ir Kūčių stalui.

Silkė su kepintomis daržovėmis:

  • 4 silkės filė
  • 2 svogūnų (didesnių)
  • 1 pankolio
  • 3 morkų (vidutinių)
  • 2 paprikų (nedidelių)
  • Saulėgrąžų aliejaus kepimui
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio maltos kalendros
  • Žiupsnelio maltų lauro lapų
  • Žiupsnelio rudojo cukraus
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis (arba pusžiedžiais), pankolį padalinkite į 4 dalis, išpjaukite šerdį ir supjaustykite griežinėliais. Į keptuvėje įkaitintą aliejų, sudėkite svogūnus ir kepkite kelias minutes, sudėkite pankolius ir kepkite kol suminkštės. Atidėkite.

Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, paprikas kvadratėliais. Į keptuvėje įkaitintą aliejų, sudėkite morkas ir kepkite kelias minutes, sudėkite paprikas ir kepkite kol suminkštės. Suberkite cukrų, kalendros, lauro lapų miltelius, pipirus ir šiek tiek druskos.

Sumaišykite svogūnų-pankolių masę su morkų-paprikų mase ir petražolėmis.

Silkės filė supjaustykite gabaliukais, sudėkite į indą. Ant viršaus sudėkite kepintas daržoves. Skaniai 😉

Jums taip pat gali būti įdomus Kūčių patiekalų receptų rinkinys.

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI