Silkė su kepintomis daržovėmis – spalvingas ir daržovingas patiekalas, tinkantis šventiniam ir Kūčių stalui.
Silkė su kepintomis daržovėmis:
- 4 silkės filė
- 2 svogūnų (didesnių)
- 1 pankolio
- 3 morkų (vidutinių)
- 2 paprikų (nedidelių)
- Saulėgrąžų aliejaus kepimui
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelio maltos kalendros
- Žiupsnelio maltų lauro lapų
- Žiupsnelio rudojo cukraus
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis (arba pusžiedžiais), pankolį padalinkite į 4 dalis, išpjaukite šerdį ir supjaustykite griežinėliais. Į keptuvėje įkaitintą aliejų, sudėkite svogūnus ir kepkite kelias minutes, sudėkite pankolius ir kepkite kol suminkštės. Atidėkite.
Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, paprikas kvadratėliais. Į keptuvėje įkaitintą aliejų, sudėkite morkas ir kepkite kelias minutes, sudėkite paprikas ir kepkite kol suminkštės. Suberkite cukrų, kalendros, lauro lapų miltelius, pipirus ir šiek tiek druskos.
Sumaišykite svogūnų-pankolių masę su morkų-paprikų mase ir petražolėmis.
Silkės filė supjaustykite gabaliukais, sudėkite į indą. Ant viršaus sudėkite kepintas daržoves. Skaniai 😉
Jums taip pat gali būti įdomus Kūčių patiekalų receptų rinkinys.
Komentarų nėra