Subproduktų sumuštinis – salstelėjusi burokėlių duonelė su umami ančiuvių majonezu, raugintų agurkų gaivi rūgštelė, lipnaus ir skoningo padažo apgaubtos virtos kiaulių širdys, purios ir riebios kiaulių smegenys sūrio apvalkale, saldžiarūgščiai marinuoti mėlynieji svogūnai.
Iš tikrųjų vienas iš sudėtingesnių sumuštinių, bet iš labai žemiškų ir nebrangių produktų. Skonių harmonija ir balansas nerealus. Mėgstantiems subproduktus labai rekomenduoju išbandyti!
Produktų kiekis nurodytas dviems dideliems ir sotiems sumuštiniams.
Burokėlių duonelei reikės:
- 400 g žiedinio kopūsto
- 300 g burokėlių
- 4 kiaušinių
- 100 g migdolų miltų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Ančiuvių majonezui reikės:
- 3/4 stiklinės majonezo
- 3 sūdytų ančiuvių filė
- 1 nedidelio rauginto agurko
- 1 skiltelės česnako
- Šviežiai maltų pipirų
Smegenims reikės:
- 10 virtų kiaulienos smegenų. Kaip virti smegenis pamatysite paspaudę ant nuorodos.
- Kelių šaukštų kvietinių miltų
- 2 kiaušinių
- 1 – 2 šaukštų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Geriausia susmulkinti smulkintuvo pagalba.
- Riebalų kepimui
Marinuotiems svogūnams reikės:
- 1 didelio mėlynojo svogūno
- Aliejaus šlakelio
- Druskos
- Cukraus
- Citrinos sulčių
- 0,5 citrinos žievelės
Taip pat reikės:
- 2 romaninių salotų lapų
- 1 plonai pjaustyto rauginto agurko
- 0,5 virtos kiaulės širdies. Jei iš mažesnių, tai ir visos prireiks. Jei esate virę liežuvius ar tiesiog mėsą, virkite lygiai taip pat. O jei ne, tai pridedu ėrienos liežuvių virimo nuorodą. Ja ir vadovaukitės 🙂
- Stipraus sultinio padažo. Nugarinkite jautienos sultinį kol sutirštės ir turėsite padažą. O jei norite išsivirti tokio padažo kaip restoranuose paspauskite ant nuorodos.
- Kelių griežinėlių paskrudintų karšto rūkymo šoninės arba vytinto kumpio griežinėlių
Gaminimo eiga:
Burokėlius ir žiedinius kopūstus susmulkinkite smulkintuvu. Labiausiai tinka smulkintuvas su S formos peiliuku. Labai stipriai nesusmulkinkite, turi likti ryžių dydžio gabalėliai.
Smulkintus burokėlius ir žiedinius kopūstus sumaišykite su migdolų miltais, kiaušinių plakiniu, pagardinkite masę druska, pipirais.
Į formą, kurioje kepsite įtieskite kepimo popierių. Suformuokite 4 apskritimus.
Kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol krašteliai pagels ir duonelė pasidarys tvirta. Jei kepsite storesnes, gali reikti kepti ir 30 minučių ir ilgiau. Paspaudinėkite pirštu, iškepusi duonelė turi būti tvirta.
Iškepę atvėsinkite. Apverskite ir nulupkite kepimo popierių.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba plunksnelėmis. Sumaišykite su aliejumi, druska, cukrumi, citrinos sultimis ir žievele. Palikite pasimarinuoti 30 minučių. Paragavus marinuotų svogūnų turi jaustis druska, cukrus ir rūgštelė.
Smulkintuvu sutrinkite majonezą su ančiuviais, agurkais, česnaku ir pipirais.
Smegenims kiaušinius išplakite ir sumaišykite su sūriu. Masės tirštumas turi būti toks, kad tolygiai padengtų smegenis. Smegenis apvoliokite miltuose, kiaušinių ir sūrio mišinyje. Gerai nuvarvinkite ir iškepkite keptuvėje su riebalais.
Kiaulių širdis supjaustykite griežinėliais, pašildykite su sultinio padažu.
Atsidėkite 2 kiaulių smegenis ir šiek tiek kitų produktų papuošimams ir sluoksniuokite: duonelė, ančiuvių majonezas, paplėšytas salotos lapas, rauginti agurkai, kiaulės širdis su padažu, šoninė, kiaulių smegenys, marinuoti svogūnai, majonezu aptepta burokėlių duonelė. Papuoškite. Subproduktų sumuštinis nustebins jus 🙂
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra