Daržovės/ Lietuviški patiekalai/ Sūris ir varškė

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas

Varškės ir morkų apkepas – saikingai saldus, drėgnas, sotus ir skanus savo paprastumu 😉 Skanus šiltas ir šaltas. Labai geras patiekalas kai sandėliuko lentynos lūžta nuo morkų, nes vienai skardelei reikia beveik kilogramo.

Varškės ir morkų apkepas:

  • 800 g morkų
  • 500 g 9 % riebumo varškės
  • 3 vidutinių kiaušinių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 0,5 stiklinės manų kruopų
  • 0,5 stiklinės pieno
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 nekupino šaukštelio malto cinamono
  • 0,5 stiklinės 30 % riebumo grietinės aptepimui
  • 1 kiaušinio aptepimui
  • 1 šaukšto sviesto viršui

Gaminimo eiga:

Manus užpilkite pienu ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

Jei turite kombainą S formos peiliuku. Sudėkite varškę ir sukite kol beveik neliks grumstelių, sudėkite smulkiai tarkuotas morkas (jei rankine tarka tai sūrio pusele, jei kombainu tai smulkiausiu peiliu) ir dar šiek tiek pasukite, kol morkos susismulkins. Masė neturi būti kaip vienalytė kaip kremas, turi likti rupi.

Jei neturite kombaino – varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su smulkiai tarkuotomis morkomis.

Kiaušinio trynius išsukite su cukrumi, cinamonu ir druska. Sukite kol tryniai pabals.

Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų.

Taip pat išplakite kiaušinį su grietine iki vientisos masės.

Į varškės ir morkų masę įmaišykite išbrinkusias manų kruopas, išsuktus trynius su cukrumi. Atsargiai įmaišykite baltymus.

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite apkepo masę į formą. Ant viršaus tolygiai paskleiskite kiaušinio ir grietinės plakinį. Šaukštą sviesto sugnaibykite į kubelius ir tolygiai sudėkite ant apkepo.

Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol gražiai apskrus. Morkų struktūra ir rupumas apkepe šiek tiek jausis. Jei norite, kad nesijaustų pabandykite sutarkuoti su bulvių tarkavimo mašina.

Varškės ir morkų apkepą patiekite su grietine ir trintomis uogomis. Taip pat skanu su natūraliu jogurtu, uogienėmis, vaniliniu pieno ir grietinėlės padažu, o jei nesinori saldžiai, labai tiks sūrus sviesto – grietinės padažas.

Receptas iš senos lietuviškų patiekalų knygos.Morkų apkepas su varškeMorkų ir varškės apkepasDaugiau varškės apkepų receptų rasite paspaudę ant šios nuorodos
Sekite bulviukose.lt Instagrame

 

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI