Virtos kiaulių kojos pas mus labiausiai mėgiamos su virtais žirniais, bet aš jas naudoju ne tik šaltienai, troškiniams, bet ir sumuštiniams. Kelios idėjos kur dar galima panaudoti virtas kiaulių kojas.
- troškiniams – nebijokite maišyti skirtingų mėsų rūšių viename puode – vištienos ir kiaulių kojų toškinys
- šaltienoms – kiaulių kojose daug jungiamojo audinio, vadinasi ir daug kalogeno, kuris padeda sustingdyti šaltieną. Dėkite jas į vištienos, kalakutienos, kiaulienos šaltienas. Skonio jos didelio nepriduos, bet drebutis bus aleliuja koks geras.
- sumuštiniams – išsivirkite daugiau kiaulių kojų, nusikaulinkite ir užsišaldykite porcijomis. Ir pažiūrėkite kokį nuostabų sumuštinį galima pasigaminti.
- kiaulių kojų slėgtainis pažengusiems arba labai smalsiems jauniesiems kulinarams
- na ir galiausiai iš kiaulių kojų galite išsivirti nuostabų drebutį visokiems želė reikalams
Virtos kiaulių kojos:
- 4 kiaulių kojų
- 1 svogūno su lukštais
- 1 morkos
- Prieskoninės šaknies gabaliuko – saliero, petražolės ir pan., aš dar sudėjau šviežio česnako lukštus ir stiebą. Taip pat galite įdėti nedidelį pankolio gumbą ar citrinos žievelę (be baltosios dalies) gaivumui.
- Kvapiųjų ir juodųjų pipirų grūdeliais
- Kelių lauro lapų
- Druskos
- Prieskoninių žolelių. Tinka petražolės, čiobrelių, šalavijų šakelės ir pan.
- 5 skiltelių česnako
Gaminimo eiga:
Kojas su šepetukus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Sudėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir virkite kol užvirs. Kai užvirs vandenį nupilkite, kojas nuplaukite, užpilkite švariu vandeniu, kad apsemtų, ir vėl virkite kol užvirs (nugraibykite atsirandančias putas). Sumažinkite ugnį iki minimumo, kad vanduo vos judėtų, sudėkite per pusę padalintą svogūną su lukštais, morką, prieskoninę šaknį, pipirų grūdelius ir virkite uždengtame puode 1,5 – 2 h arba kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų. Likus 15 minučių iki virimo pabaigos sudėkite lauro lapus ir įberkite druskos (nepagailėkite, nes paskui truks).
Išvirtas kojas sudėkite į kepimo indą. Česnako skilteles išspauskite arba susmulkinkite, sumaišykite su keliais šaukštais sultinio ir aptepkite mišiniu kojas. Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių arba kol kojos gražiai parus.
P.S. Viriau pirmą kartą ir labai džiaugiuosi, kad viskas puikiai pavyko. Valgėme su žirnių koše pagardinta su šaltai rūkytoj šoninėj pakepintais svogūnais, užgėrėm alučiu. Sultinio neišpilkite. Labai skani perlinių kruopų sriuba su juo gaunasi 😉
Komentarų nėra