Vytinta kiaulienos išpjova su laimu ir džinu – receptas įkvėptas Gin Tonic kokteilio 🙂
Vytinta kiaulienos išpjova:
- 1 kiaulienos išpjovos
- Druskos (1 kg mėsos imkite 35 g druskos)
- 30 ml džino (galite naudoti ir kitokį stiprųjį alkoholį, tinka: degtinė, viskis, brendis, tekila, nesaldžios trauktinės)
- 0,5 šaukštelio česnakų miltelių (galite dar pridėti mėgiamų prieskonių, žolelių)
- 1 šaukštelio cukraus (nebūtina)
- 1 šaukštelio šviežiai maltų pipirų
- 1 laimo žievelės (galite keisti citrinos, apelsino žievele arba visai nedėti)
- 2 – 3 šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių (tinka špinatų, burokėlių, salierų ir kitų daržovių milteliai)
Gaminimo eiga:
Nupjaustykite nuo išpjovos visus riebaliukus, plėveles ir gysleles. Inde, kuriame sūdysite išpjovą sumaišykite druska, cukrų, džiną, pipirus, česnako miltelius ir laimo žievelę. Įdėkite į indą išpjovą, apvoliokite sūdymo mišiniu ir laikykite uždengę šaldytuve 3 paras kiekvieną dieną pavartant vieną – du kartus.
Pasisūdžiusią išpjova išimkite iš sūdymo mišinio, labai gerai nusausinkite ir įtrinkite saldžiosios paprikos milteliais. Išpjovą pakabinkite šiltoje vėdinamoje vietoje (pvz.: virš gartraukio) ir vytinkite 5 – 7 dienas. Stebėkite, kad išpjova apvystų, bet ne visiškai sukietėtų.
Išsivytinusią išpjovą geriausia laikyti šaldytuve suvaakumuotą. Jei neturite vaakumatoriaus, suvyniokite į kepimo popierių arba popierinį rankšluostį. Suvaakumuota gali stovėti apie 3 mėnesiu, o gal net ilgiau. Pas mane neužsistovi, nes suvalgom 🙂
Mėsą rekomenduoju vytinti vėlų rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį. Vasarą per šilta.
Įsisūdžiusi kiaulienos išpjova paruošta vytinimui.Išsivytinusi kiaulienos išpjova:Vytinta kiaulienos išpjova.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
2 Comments
Rasa
2022-04-04 at 13:51Receptas išbandytas, viskas pavyko! Pirmą kartą gyvenime bandžiau vytint ir nenusivyliau. Ačiū!
Laura
2022-04-04 at 15:15Labai džiaugiuosi, kad pavyko! 🙂