Kepta skumbrė su bruknių uogienės padažu ir bulvių koše. Nuostabus patiekalas ir neįtikėtinai skanus derinys su bruknių uogiene, paneigiantis mitus, kad bruknės tinka su mėsa.
Reikės:
- 1 skumbrės
- Druskos, maltų baltųjų pipirų
- 2 šaukštų ruginių miltų
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą)
- 2 šaukštų bruknių uogienės
Bulvių košei:
- Bulvių
- Sviesto
- Grietinėlės
- Druskos, maltų baltųjų pipirų
Gaminimo eiga:
Skumbrę išfiliuokite. Pabarstykite druska, pipirais. Pamirkykite abi puses ruginiuose miltuose. Įkaitinkite keptuvėje sviestą, dėkite skumbrės filė odele į apačia ir kepkite, kol gražiai apskrus. Apverskite ir baikite kepti.
Bulves išvirkite sūdytame vandenyje, nukoškite, sugrūskite. Įmaišykite sviestą, grietinėlę, pipirus.
Kepta skumbrė patiekiama su bulvių koše ir bruknių uogiene.
Receptas švediškas. Jei norite originalaus recepto, vietoje skumbrės paieškokite Baltijos silkių (strimėlių).
Komentarų nėra