Kepti ryžiai su šonine ir kimči (kimchi), pagardinti Shimeji grybukais. Azijos dvelksmas jūsų virtuvėje.
Kepti ryžiai su šonine ir kimči:
- 2 griežinėliais pjaustytų skiltelių česnako
- 100 g kvadratėliais pjaustytos šoninės
- Aliejaus kepimui
- 1 pakelio (apie 180 g) Shimeji grybukų (arba Enoki)
- 2/3 stiklinės kimči
- 2 stiklinių virtų ryžių
- 0,5 šaukšto skrudintų sezamų aliejaus
- 2 kiaušinių
- 1 Nori lapo
- Žiupsnio skrudintų sezamų sėklų
- 0,5 stiklinės smulkintų svogūnų laiškų
- Druskos
Gaminimo eiga:
Susikarpykite Nori lapą plonais šiaudeliais.
Sudėkite į keptuvę česnakus, šonine ir kepkite maišydami kol šoninė gražiai apskrus.
Įpilkite į keptuvę su šonine šlakelį aliejaus, sudėkite grybus ir kepkite maišydami kol jie gražiai čirkštels. Stenkitės grybus kepti ant didelės kaitros, kad jie greitai ir gražiai apskrustų, o ne paleistų sultis ir troškintųsi.
Sudėkite kimchi, ryžius ir kepkite maišydami 1 – 2 minutes. Pagardinkite sezamų aliejumi, įmaišykite svogūnų laiškus. Pagardinkite druska, jei trūksta.
Kepti ryžiai su keptais kiaušiniais, Nori lapų šiaudeliais ir skrudintomis sezamų sėklomis.
Daugiau kimči receptų.
Sekite bulviukose.lt Instagrame.
Komentarų nėra