Aukso fondas/ Žuvis ir jūros gėrybės

Lydeka su garstyčių plutele

Lydeka su garstyčių plutele

Lydeka su garstyčių plutele ir kaparėliais – skanu su kremine bulvių koše.

Lydeka su garstyčių plutele:

  • 2 lydekos filė kepsnių
  • Druskos
  • Citrinos sulčių
  • Aliejaus kepimui

Plutelei:

  • 1 šaukštelio grūdėtų garstyčių
  • 1 šaukštelio paprastų kreminių garstyčių
  • 0,5 šaukštelio smulkinto česnako
  • 2 nubraukti šaukštų džiūvėsėlių
  • 2 šaukštų grietinės
  • 1 šaukšto smulkintų krapų
  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

Gaminimo eiga:

Lydekos odelę keliose vietose įpjaukite, kad kepant nesideformuotų. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, dėkite kepsnius odele į apačią (viršų pabarstykite druska ir pašlakstykite citrinos sultimis) ir kepkite kol apskrus. Kepsnius dėkite odele į viršų į aliejumi išteptą formelę, pabarstykite druska ir pašlakstykite citrinos sultimis.

Plutelei visus produktus sumaišykite. Užtepkite masę ant kepsnių ir kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje 5-7 minutes.

Jums taip pat gali patikti lydekos kepsnelių su jogurto padažu receptas.

2 Comments

  • Reply
    oditele
    2012-03-31 at 08:19

    labai patiko plutelės idėja ant lydekos..ačiū 😉

  • Reply
    Laura
    2012-03-31 at 13:04

    Liuksik 😉

  • Palikite komentarą

    REKOMENDUOJAMI VIDEO

    JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI