Kiaušinienė su upėtakiu – švelni kiaušinienė ir riebus upėtakis puiki pora sotiems ir skaniems pusryčiams.
Kiaušinienė su upėtakiu:
- 3 didelių kiaušinių
- 150 g kefyro varškės (galima naudoti paprastą arba kreminę varškę)
- 2 šaukštų grietinės
- Gabaliuko upėtakio filė be odos (taip pat galima naudoti lašišą)
- 1 saujos pasmulkintų špinatų
- 1 šaukšto smulkintų svogūnų laiškų
- 1 šaukšto smulkintų krapų
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
Gaminimo eiga:
Upėtakio arba lašišos filė supjaustykite nedidelėmis juostelėmis.
Kiaušinius sumaišykite su varške, grietine, špinatais, upėtakio juostelėmis, svogūnų laiškais, krapais, pipirais, druska.
Masę pilkite į sviestu išteptus kepimo indelius ir kepkite iki 160C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps. Ar iškepė galite patikrinti įsmeigę medinį pagaliuką. Jis turi būti neapsivėlęs kiaušinių mase.
2 Comments
Mindaugas
2011-12-05 at 07:30Laura, geras patiekalas, ne kartą esu gaminęs, ir ne kartą vis su kitokia žuvimi, o labiausiai pamėgau su rikyta skumbre 🙂
Laura
2011-12-05 at 12:50O…reiks ir man su ja pabandyti!