Orkaitėje kepta lydeka su sviesto ir žolelių įdaru, pagardinta česnaku ir citrinžole.
Orkaitėje kepta lydeka:
- ~800 g lydekos
- 1 šaukštelio džiovintos citrinžolės
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
- Kelių stiebelių čiobrelio
- Kelių stiebelių petražolių
- Stiebelio raudonėlio
- Kelių lapeliai šalavijo
- 3 skiltelių česnako
- 2 šaukštų sviesto
- Citrinos sulčių
Gaminimo eiga:
Lydeką nuskuskite, išimkite vidurius, gerai nuplaukite. Įpjaukite odą. Vidų ištrinkite druska, pipirais, citrinžole. Sudėkite į vidų žoleles, sviesto gabaliukus, traiškytus česnakus.
Žuvį paguldykite į kepimo formą. Apibarstykite druska, pipirais, apdėkite sviesto gabaliukais ir kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių. Kepimo metu laistykite išbėgusiomis sultimis. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos įdėjau cukinijos gabaliukų.
Iškepusią apšlakstykite citrinos sultimis. Supjaustykite, sudėkite į lėkštes ir užpilkite skardoje likusiomis sultimis.
P.S. Nesenai panašiai kepiau kefalę ir vis norėjau išbandyti taip kepti lydekutę. Pavyko puikiai. Išbandykite!
4 Comments
Odeta
2013-09-03 at 13:35Žinau, kad skanu nerealiai! Bet kiek daug Tavo žvejys prižvejoja:)
Laura
2013-09-03 at 13:55Kai tik randa progą, tai ir žvejoja 🙂
Eila
2014-09-16 at 11:53Išbandžiau, tikrai patiko, ir smagu skaityti žmogaus receptus, kuris tuom pulsuoja 😉
Laura
2014-09-16 at 19:23Eila, ačiū! 😉