Kiaušinienė su burokėliais ir ančiuviais – saldūs burokėliais puikiai dera su ančiuvių pikantišku sūrumu, o juos kaip padažas apjungia riebi ir švelni kiaušinių plaktienė.
Kiaušinienė su burokėliais ir ančiuviais:
- 6 kiaušinių
- Gabaliuko sviesto
- 3 šaukštų grietinės
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- Kelių ančiuvių filė
- Smulkintų petražolių
Burokėliams:
- 1 orkaitėje kepto arba virto burokėlio
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Druskos
- Šlakelio balzamiko acto
- 1 šaukšto kaparėlių
Gaminimo eiga:
Burokėlį supjaustykite dideliais kubeliais ir sumaišykite su aliejumi, balzamiko actu ir druska.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sumuškite kiaušinius. Maišydami kepkite ant lėtos ugnies. Kai kiaušinius pradės traukti, sudėkite grietinę, druską, pipirus ir maišydami kepkite, kol kiaušiniai iškeps.
Patiekiant, ant kiaušinių sudėliokite išilgai perpjautas ančiuvių filė, ant burokėlių užberkite kaparėlių.
Jums taip pat gali patikti kiaušinių plaktienės su sūriu ir smidrais receptas.
Komentarų nėra