Ėrienos troškinys su svogūnais, mėlynuoju kopūstu, perlinėmis kruopomis ir Kalėdiniais prieskoniais.
Ėrienos troškinys su svogūnais:
- 1 kg ėrienos mėsos skirtos troškinimui
- 1,5 stiklinės obuolių sulčių
- 1 stiklinės vandens
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 anyžio žvaigždės
- 0,5 cinamono lazdelės
- Žiupsnio džiovinto čiobrelio
- 2 svogūnų
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- 2 stiklinių stambiai pjaustyto mėlynojo kopūsto
- 1 stiklinės perlinių kruopų
- Smulkintų petražolių lapelių
Gaminimo eiga:
Ėrieną supjaustykite gabaliukais ir pakepinkite sausoje įkaitintoje keptuvėje. Pakepintą mėsą sudėkite į puodą, supilkite obuolių sultis ir vandenį, įdėkite anyžiaus žvaigždę, cinamono lazdelę, paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais ir troškinkite ant lėtos ugnies uždengę 2 valandas.
Svogūnus supjaustykite stambiomis skiltelėmis, pakepinkite su sviestu ir sudėkite į troškinį. Patroškinkite dar 15 minučių.
Kopūstą užpilkite sultiniu nuo ėrienos troškinio ir troškinkite 15-20 minučių.
Perlines kruopas išvirkite.
Patiekiant, kopūstus apibarstykite petražolėmis.
Jums taip pat gali patikti graikiško ėrienos plovo receptas.
2 Comments
Odeta
2015-02-02 at 18:30Atrodo žiauriai nerealiai gerai ir skaniai. Noriu visko:) O jeigu greitpuodyje gaminti?
Laura
2015-02-02 at 19:03Odeta, dar geriau, trumpiau užtruks 🙂