Trinta burokėlių sriuba su Gorgonzolos sūriu ir saulėgrąžų daigais – puikus salstelėjusios sriubos ir pikantiškos Gorgonzolos sūrio derinys.
Trinta burokėlių sriuba:
- 2 svogūnų
- 2 skiltelių česnako
- 3 saliero stiebų
- 1 morkos
- 2 vidutinių burokėlių
- Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 2 lauro lapelių
- 2 šaukštų alaus acto (tinka ir kitoks nedidelio rūgštingumo actas)
- 0,5 l vandens
- 1 šaukšto šviežių smulkintų čiobrelių
- 3/4 stiklinės grietinėlės
- Grogonzolos sūrio
Gaminimo eiga:
Daržoves plonai supjaustykite. Svogūnus pakepinkite su sviestu, baigiant kept sudėkite česnakus, salierą. Kepkite dar kelis minutes. Morkas ir burokėlius kartu kepinkite svieste. Baigiant kept supilkite actą.
Kepintas daržoves sudėkite į puodą, supilkite vandenį, įdėkite lauro lapus. Virkite 15-20 minučių. Baigiant virt paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais, supilkite grietinėlę.
Sutrinkite sriubą smulkintuvu. Patiekiant pabarstykite ant sriubos trupintą Gorgonzolos sūrį, saulėgrąžų daigus.
Komentarų nėra