Daržovių receptai/ Sūrio ir varškės patiekalai/ Sriubų receptai

Trinta burokėlių sriuba

Trinta burokėlių sriuba su Gorgonzolos sūriu - bulviukose.lt

Trinta burokėlių sriuba su Gorgonzolos sūriu ir saulėgrąžų daigais – puikus salstelėjusios sriubos ir pikantiškos Gorgonzolos sūrio derinys.

Trinta burokėlių sriuba:

  • 2 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 saliero stiebų
  • 1 morkos
  • 2 vidutinių burokėlių
  • Sviesto kepimui (naudoju lydytą – ghee)
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • 2 lauro lapelių
  • 2 šaukštų alaus acto (tinka ir kitoks nedidelio rūgštingumo actas)
  • 0,5 l vandens
  • 1 šaukšto šviežių smulkintų čiobrelių
  • 3/4 stiklinės grietinėlės
  • Grogonzolos sūrio

Gaminimo eiga:

Daržoves plonai supjaustykite. Svogūnus pakepinkite su sviestu, baigiant kept sudėkite česnakus, salierą. Kepkite dar kelis minutes. Morkas ir burokėlius  kartu kepinkite svieste. Baigiant kept supilkite actą.

Kepintas daržoves sudėkite į puodą, supilkite vandenį, įdėkite lauro lapus. Virkite 15-20 minučių. Baigiant virt paskaninkite druska, pipirais, čiobreliais, supilkite grietinėlę.

Sutrinkite sriubą smulkintuvu. Patiekiant pabarstykite ant sriubos trupintą Gorgonzolos sūrį, saulėgrąžų daigus.

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Komentarų nėra

Palikite komentarą

REKOMENDUOJAMI VIDEO

JUMS TAIP PAT GALI PATIKTI