Aštrus padažas Luizianos stiliumi ypatingas tuom, kad prieš verdant padažą, aštrūs pipirai iškepami.
Aštrus padažas Luizianos stiliumi:
- 570 g raudonų čili pipirų
- 4 nuluptų ir perpjautų pusiau česnako skiltelių
- 1 šaukšto smulkiai pjaustytų šviežių bazilikų
- 1 šaukšto smulkiai pjaustytų šviežių raudonėlių
- 1 stiklinės obuolių acto
- 1 kupino šaukštelio druskos
- 1 kupino šaukštelio cukraus
Gaminimo eiga:
Pipirus nuplaukite, sudėkite į aliejumi pateptą skardelę ir dėkite po maksimaliai įkaitintu griliu kelioms minutėms arba kol odelė pradės juoduoti. Apverskite ir dar pakepkite.
Pipirus sudėkite į indą ir sandariai uždenkite (tinka ir maišelis).
Kai atvės išimkite ir nulupkite odelę. Perpjaukite išilgai, išskleiskite ir peiliu nugremžkite nuo odos.
Į puodą supilkite actą, sudėkite nuluptus pipirus su visomis sėklomis, suberkite žoleles, druską, cukrų. Užvirkite ir pavirkite ~5 minutes. Viską pertrinkite per sietelį (prieš tai aš dar pasmulkinau blenderiu), supilkite atgal į puodą ir dar kartą užvirkite. Supilstykite padažą į dezinfekuotus stiklainėlius ir užsukite.
(Šaltinis: Forelle)
Jums taip pat gali patikti
2 Comments
Forelle
2011-08-28 at 14:28Ne per didelis indelis? Aš tokius aštrumynus į pačius mažiausius konservuoju, nes ir poros šaukštelių ilgam užtenka.
Laura
2011-08-28 at 17:33Kad čia ~200ml…nėra toks ir baisiai didelis. Be to, kaip taisyklė, kai indelių nereikia, tai visur mėtosi, kai reikia – nėra.