Bruknių uogienė – universalus pagardas ne tik saldiems, bet ir mėsiškiems patiekalams.
Reikės:
- 500 g bruknių
- 250 g rudojo cukraus
- 50 g vandens
Gaminimo eiga:
Bruknes perplaukite, sudėkite į puodą kartu su cukrumi. Supilkite vandenį. Virkite vis pamaišydami 30-40 minučių, kol sutirštės. Supilstykite į sterilius stiklainėlius, užsukite steriliais dangteliais.
Idėjos, kur galima panaudoti bruknių uogienę:
Prie jautienos patiekalų, bei subproduktų. Švediški kukuliai
Prie žvėrienos patiekalų. Stirnienos kepsniukai su česnakine bulvių koše, šparagais ir bruknių padažu
Bebrienos kukuliukai su bruknių padažu
Prie žuvies patiekalų. Kepta skumbrė su bruknių uogiene ir bulvių koše
Prie paukštienos patiekalų bei jų subproduktų. Keptas kalakutas su brukių-krienų padažu
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Komentarų nėra