Garuose virti ešeriai pagardinti sviestiniu, kiaušininiu padažu vadinamu lenkišku.
Garuose virti ešeriai:
- Ešerių
- 70 g sviesto
- 2 kietai virtų kiaušinių
- Citrinos sulčių (pagal skonį)
- Druskos, šviežiai maltų pipirų
- 1 šaukšto smulkintų petražolių
Gaminimo eiga:
Ešerius nulupkite arba nuskuskite. Pagardinkite druska, sudėkite į garpuodį. Virkite ešerius kol jų mėsa lengvai atsikabins nuo kaulo. Kaip nulupti ešerį rasite čia.
Sviesta ištirpinkite, nugraibykite putas (galite naudoti jau lydytą sviesta – ghee). Įberkite druskos, pipirų, įspauskite citrinos sultis, sudėkite smulkintas petražoles, smulkiai pjaustytus kiaušinius ir truputį pakaitinkite.
Padažas universalus, tad galite patiekti ir su kitomis virtomis arba keptomis žuvimis ar net jūros gėrybėmis.
Sekite bulviukose.lt Instagrame
Daugiau patiekalų iš žuvies
Komentarų nėra