Naujųjų metų patiekalai – šventiški, spalvingi, su mažiau tradicijų ir daugiau šiuolaikiškumo. Ant Naujųjų metų stalo paprastai puikuojasi įvairūs gardūs patiekalai, pritraukiantys dėmesį savo unikaliais skoniais. Ši proga puikiai tinka eksperimentuoti su maisto kūrimu ir ragauti naujus receptus. Tradiciškai ant stalo dedame šventinius patiekalus, tokius kaip užkandžiai, sultingos mėsos ar žuvies patiekalai, gardžios salotos, lengvi desertai. Taip pat Naujaisiais metais mėgaujamės maistu, kuris atspindi naujus gyvenimo pradžios simbolius. Tai puiki proga džiaugtis kartu su šeima ir draugais bei mėgautis skoniais, kuriuos siūlo Naujųjų metų patiekalai.
Apelsinų, pankolių salotos
Spalvingos, gaivios, klasikinės salotos papuoš jūsų šventinį stalą. Receptą rasite čia
Austrės užkeptos česnakiniu sviestu
Kas nedrįsta ragauti žalių austrių – puikus metas pradėti nuo keptų, na o žalių austrių fanai nustebs paragavę keptų. Puikus Naujųjų metų užkandis. Receptą rasite čia
Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais
Populiariausias tinklalapio užkandis tinkantis bet kokiai progai. Receptą rasite čia
Jūros šukutės su žaliųjų žirnelių pesto padažu
Ryškiaspalvis ir subtilus užkandis su mėtų gaivuma. Receptą rasite čia
Jautienos karpačio su trumų bulvytėmis
Kas nežino jautienos karpačio. Šis kiek kitoks – sulietuvintas, nes naudojami rauginti agurkai ir kepintos saulėgrąžų sėklos. Viską vainikuoja trumų aliejumi gardintos bulvytės ir nerealus padažas su ančiuviais ir raugintais agurkais. Receptą rasite čia
Starkis su jogurtine bulvių koše
Kas nori lengvo, bet sotaus karšto patiekalo prašom – kepti starkio kepsneliai, įvariaspalvės daržovės ir gaivi, su žuvimi tobulai tinkanti, natūraliu jogurtu gardinta bulvių košė. Receptą rasite čia
Kepta lašiša su iceberg salota ir jogurtiniu padažu
Pasigaminkite padažą iš anksto, atėjus svečiams tereiks iškepti lašišą. Beliks sudėti į lėkštę kartu su ketvirtuku salotos ir gražgarstėmis. Traški salota, pikantiškos gražgarstės ir gaivus padažas tobulai dera su riebia lašiša. Receptą rasite čia
Krevetės su sviestinio moliūgo piure
Jūros gėrybės šventinei vakarienei kai kuriems privalomos. Ryškiaspalvis ir nesudėtingas patiekalas su imbierinėmis natelėmis. Receptą rasite čia
Aštuonkojis su bulvių koše ir pankoliais
Šventinis, restoraninis patiekalas nustebins svečius. Salstelėjusi aštuonkojo mėsa nuostabiai dera su gaiviu pankoliu ir kremine bulvių koše. Receptą rasite čia
Kiaulių uodegų ir aštuonkojo kojų Surf&turf
Patiekalas reikalaujantis daugiau laiko ir paruošimo. Bet kas norit nustebinti svečius tai yra TAI ko reikia! Šis receptas iš amerikiečių šefo, subproduktų genijaus, Chris Cosentino knygos “Offal Good”. Drąsus, netikėtas, tobulas ir tirpstantis burnoje kiaulių uodegų riebaliuko ir aštuonkojo mėsos duetas su gaivinančiomis pomidorų ir pankolių salotomis. Receptą rasite čia
Keptas kukurūzinis viščiukas
Nedidukai, auksinės spalvos, minkštučiai viščiukai jaukiai ir naminei vakarienei mėgstantiems pirščiukus apsilaižyti ir kaulelius panarstyti. Receptą rasite čia
Įdarytos putpelės ožkos sūriu
Subtilu ir pikantiška. Putpelės įdarytos ožkos sūriu ir patiektos su brendžiu ir graikiniais riešutais gardintais salierais bei slyvomis. Receptą rasite čia
Orkaitėje keptos anties kojelės su daržovėmis
Vienas populiariausių patiekalų tinklalapyje. Jokių marinavimų ar egzotiškų produktų, lengvai ir greit pagaminamas. Receptą rasite čia
Anties krūtinėlė su moliūgais ir aguonine bulvių koše
Tirpstanti burnoje anties krūtinėlė, žaisminga aguoninė bulvių košė ir auksaspalviai moliūgai lėkštėje. Tai gali būti tiek Naujųjų metų tiek Kalėdų šventinis patiekalas. Receptą rasite čia
Daugiaryžis su jaučio kaulų čiulpais ir baravykais
Riebus, aksominis ir žiemiškas patiekalas. Receptą rasite čia
Pyragas su jautiena ir austrėmis
Pyragas kilęs iš Anglijos ir žinomas kaip tradicinis Viktorijos laikų patiekalas. Minkštos, jautienos troškinyje išsitroškinusios austrės yra tai dėl ko jautienos ir austrių pyragas yra kepamas dar ir dar kartą Receptą rasite čia
Toad in the hole – dešrelės keptos Jorkšyro pudinge
Puikus naujųjų metų patiekalas jei švenčiate kaime arba sodyboje. Ūkiškas ir labai gardus, kilęs iš Anglijos. Egzotišku pavadinimu – Toad in the hole arba rupūžė tešloje. Svečiams tikrai bus įdomu sužinoti iš kur kilęs toks patiekalo pavadinimas. Receptą rasite čia
Ėrienos troškinys užkeptas sausainiais
Ėrienos troškinys užkeptas sausainiais – vienas skaniausių troškinių, o dar tie sviestiniai, riebūs, trapūs sausainiai primirkę troškinio sulčių. Receptą rasite čia
Keptas ėriuko kumpis “a la mochito”
Ėrienos užpakalinė koja marinuota laimu ir mėtomis. Laimas suminkština, o mėta atneša gaivos. Nuostabus marinatas, tobulai tinkantis ėrienai. Receptą rasite čia
Orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė
Jei neturite laiko retesnių produktų paieškoms, nuspirkite sprandinės gabalą ir iškepkite orkaitėje su daržovėmis. Iškepti sprandinę visada pavyks, nes ji minkšta, o persipynę ploni riebaliukai suteiks papildomo sultingumo. Šventiškumo suteiks marinatas su apelsinais. Receptą rasite čia
Šernienos troškinys su speltos grūdais ir šafranu
Turite šernienos? Puiku! Neįsivaizduojat kaip šerniena dera su šafranu. Kitaip juk negali būti, juk receptas prancūziškas, o prancūzai žino ką daro. Jei nerasite speltos grūdų, keiskite perlinėmis kruopomis. Receptą rasite čia
Varškės pyragas su citrininiu kremu
Fantastiškas, saikingai saldus, kreminis ir su gaivia citrinos rūgštele. Receptą rasite čia
Šokoladinis pyragas su glajumi
Šokoladinis pyragas su glajumi mano vaikystės favoritas. Mama ir močiutė jį kepdavo įvairių švenčių proga. Receptą rasite čia
Karpatka
Karpatka – plikytos tešlos ir plikyto kremo tortas kilęs iš Lenkijos. Mes jį vadiname dideliu ekleru ir per šventes abejingų tikrai nepalieka ?. Receptą rasite čiaNaujųjų metų patiekalai.
Norėdami sužinoti daugiau apie mane ir mano gaminamą maistą apsilankykite bulviukose.lt Instagram puslapyje.
Komentarų nėra