Pieno produktai/ Saldumynai/ Vaisiai, uogos

Sūrio pyragas

Sūrio pyragas - bulviukose.lt

Pagrindui reikės:

  • 225 g sausainių (pvz. „Selga“)
  • 150 g tirpinto sviesto
  • 100 g migdolų

Kremui:

  • 500 g Maskarponės sūrio
  • 1 indelio kondensuoto pieno
  • 250 g  35% riebumo grietinėlės
  • Želatinos (kiekį pasiskaičiuokite pagal gamintojo rekomendacijas)
  • Vaisių papuošimui

Gaminimo eiga:

Migdolus pakepinkite sausoje keptuvėje ir grubiai susmulkinkite.

Sausainius sutrinkite smulkintuvu iki smulkių trupinukų. Sumaišykite kartu su riešutais ir užpilkite tirpintu sviestu. Gautą masę sudėkite į kepimo formą (24 cm skersmens ir geriausia būtų su nuimamais borteliais) ir suformuokite-suplokite pagrindą.  Dėkite į šaldytuvą ir pasiruoškite kremą.

Išplakite grietinėlę iki standžių putų. Sumaišykite Maskarponę, kondensuotą pieną. Įmaišykite išplaktą grietinėlę ir supilkite vandenyje išbrinkintą bei po to ištirpintą želatiną. Paruoštą kremą supilkite į kepimo formą ant sausainių pagrindo ir dėkite į šaldytuvą 3 valandoms.

Papuoškite vaisiais. Kad vaisiai stabiliai laikytųsi ir gražiai blizgėtų, galima juos plonu sluoksneliu užpilti želatina.

P.S. Dažniausiai šį pyragą darau iš dvigubos kremo normos.

Sūrio pyragas - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    janrri
    liepos 1, 2010 at 6:23 am

    Vaizdas pasakiškas, o dėl skonio nėra ką ir pridurti. Visi liežuvį įsikastų 🙂 .

    • Reply
      Laura
      liepos 1, 2010 at 7:34 am

      Aha, dabar šis pyragas „topuose“ 😉 Bet man gerai, nes pagamint labai lengva.

  • Reply
    Dalia
    liepos 1, 2010 at 5:35 pm

    Gražumėlis! Pagundų pagunda. Ūūūūūch, kaip faina!

    • Reply
      Laura
      liepos 1, 2010 at 8:06 pm

      Tikiuosi bus nupyškintas ir kur nors čia netoliese patalpintas 😛

  • Reply
    Inga
    liepos 1, 2010 at 7:50 pm

    mmmm… ryt sūrio pyragas visu gražumu ir skanumu puikuosis ant mano veselių stalo…mmm..pasisekė man… ir dar bus Lauros darytas 🙂

  • Leave a Reply