Daržovės/ Miltiniai nesaldūs gaminiai/ Pieno produktai

Sūrio duonelė su svogūnais

Sūrio duonelė su svogūnais - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 smulkiai pjaustyto svogūno
  • Saulėgrąžų aliejaus kepimui
  • ~4 stiklinių kvietinių miltų
  • Druskos
  • 1 šaukštelio Dižono garstyčių
  • 1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus
  • 2 šaukštelių sausų mielių
  • 300 ml šilto vandens
  • Žiupsnelio cukraus
  • 3 šaukštai šviežių sukapotų prieskoninių žolelių arba 3 šaukštelių džiovintų (man skaniausias toks mišinys: čiobreliai, šalavijai ir mairūnas, arba vietoj mairūno – rozmarinas)
  • 75 g tarkuoto kietojo sūrio

Gaminimo eiga:

Svogūnus kepinkite kol gražiai pagels. Persijokite į dubenį miltus, sudėkite druską. Mieles ir cukrų ištirpinkite vandenyje.

Miltuose padarykite duobutę. Supilkite į ją vandenį su mielėmis, kepintus svogūnus, aliejaus šaukštą, garstyčias, žoleles, sūrį (2 šaukštus sūrio pasilikite). Pamažu pildami iš kraštų miltus į skystąją masę maišykite, kol gausis tešla. Minkykite 5 minutes. Tešla dėl joje esančių svogūnų gali lipti prie rankų. Taip turi būti. Tešlą pabarstykite miltais, uždenkite rankšluostėliu ir pastatykite šiltai, kad pakiltų daugmaž dvigubai.

Kai tešla pakils, perminkykite. Skardelę ištepkite aliejumi ir pabarstykite miltais. Formuokite norimo dydžio pailgus batonėlius ir sudėkite į skardelę. Pabarstykite juos miltais, uždenkite rankšluostėliu ir palikite ~30 minučių, kad pakiltų.

Kaip pakils, išilgai įpjaukite kiekvieną batonėlį ir pjūvio vietas pabarstykite likusiu sūriu.

Kepkite 200°C temperatūroje kol gražiai paruduos. Išėmę iš orkaitės uždenkite rankšluostėliu ir palikite atvėsti.

Skaniausia valgyti apteptus sviestu 😉

Jums taip pat gali patikti

5 Comments

  • Reply
    Živilė (priestalo.lt)
    liepos 12, 2010 at 1:38 pm

    Atrodo labai gardžiai 🙂 Bus išbandyta 🙂

    • Reply
      Laura
      liepos 12, 2010 at 1:41 pm

      Būtinai…turiu dar tiek duoneliu receptu, bet dabar nenoriu nieko naujo bandyti, nes šios niekaip neatsivalgom 😉

  • Reply
    janrri
    liepos 12, 2010 at 1:42 pm

    nulupčiau visą viršų ir iškart sugrauščiau, taip vilioja tas sūris 🙂

    • Reply
      Laura
      liepos 12, 2010 at 1:43 pm

      Tai, kad ir viduriukas labai skanus 😀

  • Reply
    Inga
    liepos 14, 2010 at 11:42 am

    Bandžiau kepti….. NiAm niAM !!!!!!

  • Leave a Reply