Daržovės/ Aukso fondas/ Kiaušiniai/ Kruopos, grūdai/ Mėsa

Polenta su kiaušiniais marškinėliuose ir šoninės – žirnelių padažu

Polenta su kiaušiniais marškinėliuose ir šoninės-žirnelių padažu - bulviukose.lt

Polentai reikės:

  • 1 stiklinės kukurūzų kruopų
  • 1 litro vandens
  • Šlakelio balto sauso vyno
  • Druskos
  • Saujelės parmezano sūrio
  • 1 šaukšto sviesto

Padažui:

  • ~20 kvadratėlių rūkytos šoninės
  • ~10 šviežių smulkintų šalavijo lapelių
  • Saujos šviežių žirnių
  • Keletą virtų kiaušinių marškinėliuose. Kaip juos išvirti, rasite čia.

Užvirinkite pasūdytą vandenį, įpilkite šlakelį vyno, suberkite maišant kruopas ir virkite dažnai pamaišydami. Virkite tol kol košė nelips prie puodo sienelių (aš vadovaujuosi kitu metodu…tiesiog ragauju).

Kai košė bus išvirusi, suberkite sūrį, gerai išmaišykite. Sudėkite sviestą ir vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės. Puodą uždenkite, užklokite rankšluostėliais ir palikite pabrinkti. Per tą laiką galite išsivirti kiaušinius marškinėliuose. Aiškų paruošti jie jau turėtų būti iš anksto.

Kol košė virs, pasigaminkite padažą. Sudėkite šoninę į įkaitintą keptuvę ir kepkite kol taps traški. Sumeskite šalaviją. kelias sekundes pakepinę, sudėkite žirnelius ir kaitinkite kol jie perkais.

Į lėkštę įdėkite polentos, ant viršaus užtupdykite kiaušinius (kam vieno užteks, o kam ir dviejų prireiks). Aplinkui palaistykite padažu.

Šios porcijos užteko 3 žmonėms.

Jums taip pat gali patikti

12 Comments

  • Reply
    valgytojas
    liepos 28, 2010 at 7:41 pm

    valgiau ir dar noriu 🙂

    • Reply
      Laura
      liepos 29, 2010 at 7:25 am

      Bus 😉

  • Reply
    Aušra
    lapkričio 20, 2010 at 9:20 pm

    Atrodo tikrai gundančiai 🙂

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Vištiena marinuota šampane su polenta - bulviukose.lt
    rugsėjo 20, 2011 at 11:12 am

    […] išviriau polentą ir sumaišiau su špinatais (pakepinau su sviestu svogūną, paskui dėjau smulkintos česnako […]

  • Reply
    Mezgu gyvenimą kas dieną » Blog Archive » Cukinijos-polentos garnyras - bulviukose.lt
    gruodžio 21, 2012 at 10:56 am

    […] 1 stiklinė virtos polentos […]

  • Reply
    » Blog Archive » Kiaulienos kepsnys su cukinijos-polentos garnyru - bulviukose.lt
    gegužės 31, 2013 at 12:13 pm

    […] 1 stiklinė virtos polentos […]

  • Reply
    » Blog Archive » Vakarienė - bulviukose.lt
    birželio 6, 2013 at 9:00 am

    […] kūgeliai (košės receptas čia). Išvirusią košę sudėjau į keksiukų formeles ir atvėsinau. Kai atvėso, išverčiau ant […]

  • Reply
    » Blog Archive » Vištos krūtinėlės kepsniukai įdaryti mocarelos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais - bulviukose.lt
    rugsėjo 12, 2013 at 8:14 am

    […] su polenta, aliejiniu žolelių padažu ir keptais įdarytais […]

  • Reply
    » Blog Archive » Vištiena troškinta su briuselio kopūstais ir migdolais - bulviukose.lt – pagaminta namuose!
    sausio 7, 2014 at 1:18 pm

    […] Supilkite grietinėlę, sudėkite migdolus, pavirkite kelias minutes. Valgėme su polenta. […]

  • Reply
    » Blog Archive » Keptos vištų kepenėlės, su apelsininėmis morkomis ir polenta - bulviukose.lt – pagaminta namuose!
    gegužės 20, 2014 at 5:08 pm

    […] su polenta. Jei norite, kad polenta turėtų formą, išvirusią košę supilkite į norimą formelę ir joje […]

  • Leave a Reply