Saldumynai/ Vaisiai, uogos

Mamos obuolių pyragas

Obuolių pyragas - bulviukose.lt

Liepė nufotkint kartu su pyragu ir pasakyti, kad tai JIS minkė tešlą….minkyt tai jis moka 😀

Tešlai reikės:

  • 400 g sviesto
  • ~3 stiklinių miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • Nepilos stiklinės kefyro

Įdarui:

  • Obuolių
  • Kelių šaukštų cukraus
  • Cinamono
  • ~10 nedidelių sviesto kubelių
  • 1 kiaušinio

Gaminimo eiga:

Miltus persijokite į dubenį. Paimkite sviestą ir burokine tarka tarkuokite į dubenį su miltais, vis juose pamirkant tarkuojamą gabalą. Sutarkavę, miltus su sviestu trinkite pirštais kol masė masė vientisa. Įdėkite žiuspnelį druskos, supilkite kefyrą ir suformuokite tešlą. Jei trūks miltų – dadėkite. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą dviem valandom.

Įdarui obuolius nulupkite (jauniems obuoliams nelupu). Padalinkite į 4 skilteles, išimkite sėklalizdžius. Skilteles supjaustykite riekelėmis. Į obuolius įpilkite cukraus (pilu pagal skonį), įberkite cinamono ir išmaišykite.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo, padalinkite į dvi dalis. Kepimo formą ištepkite sviestu. Iš pirmos dalies iškočiokite kepimo formos dydžio lakštą ir įklokite į ją. Suberkite ant viršaus obuolius. Suberkite sviesto kubelius. Iškočiokite antrą lakštą. Uždenkite juo įdarą ir užspauskite šonus bei kampelius.

Išplakite kiaušinį ir aptepkite pyrago viršų. Kepkite 180ºC temperatūros orkaitėje kol gražiai paruduos.

(Šaltinis: Mama)

Obuolių pyragas - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    Joana
    rugpjūčio 5, 2010 at 9:07 am

    tobulas pyragas! (išbandysiu) bet katinas dar tobulesnis…

  • Reply
    Dalia
    rugpjūčio 5, 2010 at 10:50 am

    seniau žinojau tokią viečikę, kur panašų pyragą parduodavo… nu prapultis man būdavo, neatsisipirdavau.
    Bet kai pati obuolių pyragus pradėjau kept, vis kažkaip kitaip, vis kažkokius kitokius… va dabar priminei man šitą…
    bet jau razinkų kad pavarysiu!

    • Reply
      Laura
      rugpjūčio 6, 2010 at 10:53 am

      Joana, katinui perduosiu, kad jis tobulas 😉
      Dalia, nujo razinkos čia tinka tam kas jas mėgsta 🙂

  • Reply
    Dalia
    rugpjūčio 5, 2010 at 10:52 am

    ar mano komentaras apie šį pyragą jau eteryje? Sistema nebeima, sako, kad jau rašiau…kartojuos…. hmmm… nu gal jie geriau žino

  • Leave a Reply