Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Kiaušiniai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Silkės tortas

Silkės tortas - bulviukose.lt

Silkės tortui reikės:

  • 3 silkių
  • 2 vidutinio dydžio virtų bulvių
  • 1 didelio svogūno
  • 2 burokėlių
  • 250 g majonezo
  • 5 kiaušinių
  • 2 šaukštų aliejaus

Gaminimo eiga:

Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepinkite aliejuje. Atvėsinkite.
Burokėlius išvirkite arba iškepkite orkaitėje.
Kiaušinius kietai išvirkite.
Bulves išvirkite su lupenomis arba iškepkite orkaitėje (irgi su lupenomis).
Silkes išdarinėkite, išimkite kaulus ir supjaustykite nedideliais 1cmx1cm gabaliukais.
Ant plokščios lėkštės dugno dėkite silkę (turi padengti visą dugną, jei taip nėra, silkės reikia dadėti).
Ant silkės dėkite kepintų svogūnų sluoksnį.
Ant svogūnų dėkite labai mažais kubeliais pjaustytus burokėlius.
Ant burokėlių pilkite 1/3 majonezo (majonezas neturi sunkis per burokėlius, todėl juos ir reikia pjaustyti smulkiai).
Bulves supjaustykite taip pat mažais kubeliais ir užberkite ant majonezo.
Ant bulvių užpilkite kitą trečdalį majonezo.
Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus supjaustykite mažais kubeliais ir bertkite ant majonezo.
Supilkite likusį majonezą.
Kiaušinių trynius susmulkinkite ir papuoškite silkės torto viršų. Puošdami tortą burokėliais, juos smarkiai nusausinkite.

P.S. Balių karalius 😉

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Viktorija
    rugsėjo 10, 2010 at 12:37 pm

    Neperskaičius pavadinimo, pagalvojau, kad tortas saldus 🙂 Gerai atrodo 🙂

  • Reply
    Laura
    rugsėjo 10, 2010 at 5:33 pm

    :)…jau beveik visa suvalgėm…dviese…nu dariau aišku ne iš visos normos, maždaug trečdalio…

  • Leave a Reply