Daržovės/ Grybai/ Mėsa

Kepta kiaulienos sprandinė su voveraičių padažu

Kepta kiaulienos sprandinė su voveraičių padažu - bulviukose.lt

Reikės:

  • ~1,5 kg sprandinės
  • Šlako alyvuogių aliejaus
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 2 šaukštų sojos padažo
  • 1 šaukšto garstyčių
  • Žiupsnio džiovinto raudonėlio

Padažui:

  • Saujos voveraičių
  • 1 svogūno
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 šaukšto brendžio
  • 3 šaukštų sprandinės kepimo sulčių
  • 1 šaukšto grietinės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Žiupsnelio žalumynų

Gaminimo eiga:

Aliejų, druską, pipirus, sojos padažą, garstyčias ir raudonėlį sumaišykite, įtrinkite mišiniu sprandinę ir įdėkite į šaldytuvą marinuotis per naktį.

Įkaitinkite orkaitę iki maksimumo (pas mane iki 250C „veža“).

Sprandinę dėkite į kepimo indą, įpilkite pusę stiklinės vandens ir kepkite orkaitėje 20 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 140C temperatūros ir kepkite dar ~2,5 valandos arba tol, kol įsmeigus pagaliuką bėgs skaidrios sultys. Mėsą retkarčiais palaistykite kepimo metu susidariusiomis sultimis. Jei reikia vis įpilkite vandens. Kai iškeps, mėsą išimkite iš orkaitės, apgaubkite folija ir palikite dar 10 minučių, kad susivaikščiotų mėsoje esančios sultys.

Padažui svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su sviestu. Sudėkite voveraites, pakepinkite kelias minutes, supilkite brendį, pavirinkite minutę, supilkite kepimo sultis, uždenkite ir patroškinkite dar 5 minutes. Sudėkite grietinę. Įberkite pipirų, druskos jei reikia ir išmaišę, užkaitinkite iki virimo. Pabarstykite žalumynais.

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply