Daržovės/ Kiaušiniai/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Šparagai su kumpiu ir prancūzišku pagardu

Šparagai su kumpiu ir prancūzišku pagardu - bulviukose.lt

Reikės:

  • Ryšulėlio šparagų
  • Druskos
  • Citrinos sulčių
  • Didelio poro lapo
  • Plonų vytinto ar rūkyto kumpio griežinėlių (kuo ploniau tuo geriau, koks patinka, tokį ir naudokite)

Padažui:

  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • ~100 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 kietai virtų kiaušinių pjaustytų mažais kubeliais
  • 1 smulkintos česnako skiltelės
  • Saujelės smulkintų laiškinių česnakų
  • 80 g raudonos saldžiosios paprikos (nuskustos ir supjaustytos mažais kubeliais)
  • 1 šaukšto smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Šparagus nuskuskite, supjaustykite norimo ilgio lazdelėmis, sudėkite į pasūdytą ir citrinos sultimis parūgštintą vandenį ir virkite 3-4 minutes. Išgriebkite ir atvėsinkite.

Porų lapą nuplikykite ir supjaustykite siauromis juostelėmis.

Atvėsusius šparagus suriškite pundeliais su porų juostelėmis.

Padažui sumaišykite citrinų sultis su druska ir pipirais, supilkite aliejų ir likusius pagardui skirtus produktus.

(Šaltinis: Reinhold Metz, Hans Szameitat „Šaltieji patiekalai“ – superiška knyga)

Šparagai su kumpiu ir prancūzišku pagardu - bulviukose.lt

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    edita
    birželio 21, 2011 at 9:20 am

    taip ir tiesiasi rankos šparagus paimti..:) ir ne tik juos..:)

  • Reply
    Laura
    birželio 22, 2011 at 7:02 am

    Dėkui 😉 Jau nekantraudama laukiu kito jų sezono 🙂

  • Leave a Reply