Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Kiaušiniai/ Pieno produktai

Kugelis arba bulvių plokštainis

Kugelis arba bulvių plokštainis - bulviukose.lt

Kugeliui reikės:

  • ~2,5 kg bulvių
  • 1 didelio svogūno
  • 350 ml pieno
  • 200 g varškės
  • 2 kubeliais pjaustytų ir pakepintų nemažų svogūnų
  • ~100 g anties arba žąsies taukų
  • 3 kiaušinių
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Maltų lauro lapų
  • Džiovinto mairūno
  • Džiovinto peletrūno
  • Džiovinto čiobrelio
  • Malto muskato riešuto

Gaminimo eiga:

Bulves sutarkuokite kartu su žaliais svogūnais, sudėkite varškę. Užplikykite karštu pienu. Sudėkite pakepintus svogūnus, pašildytus ančių arba žąsų taukus (kai kepu žąsį ar antį, nuo kepimo likusių riebalų neišpilu, o perkošiu, atvėsinu ir dedu į šaldymo kamerą, va iš kur jų gaunu). Sudėkite paplaktus kiaušinius, prieskonius, gerai išmaišykite ir supilkite į margarinu pateptą ir manų kruopomis pabarstytą skardą.

Dėkite kugelį į iki 190° C įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių, sumažinkite temperatūrą iki 160° C, kepkite kol gražiai apskrus.

Kaip sako mano šefė, kepant kugelį yra svarbiausia operatyvumas, t.y. reikia kiek galima viską pasiruošti iš anksto, kad sutarkavus bulves, būtų galima viską greitai išmaišyti ir dėti kepti. Tada kugelis iškepa baltas, švelnus ir labai skanus 😛

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply