Daržovės/ Tradiciniai patiekalai/ Sriubos/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Kopūstų sriuba su silke

Kopūstų sriuba su silke - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 silkių kaulų, galvos ir odos (likusių po silkių darinėjimo)
  • 0,5 svogūno
  • 0,5 morkos
  • Saliero arba petražolės šaknies gabalėlio
  • Lauro lapelio, keli juodųjų ir kvapiųjų pipirų grūdelių
  • Saujelės raugintų kopūstų
  • Saujelės virtų žirnių

Gaminimo eiga:

Silkių liekanas, perplaukite šaltu vandeniu. Iš galvos išimkite akis ir žiaunas. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Sudėkite daržoves ir virkite, kol jos suminkštės. Baigiant virt įdėkite lauro lapelį ir pipirus. Sultinį perkoškite.

Kopūstus, jei rūgštoki, perplaukite vandeniu. Sudėkite į sultinį ir virkite kol suminkštės. Baigiant virt sudėkite žirnius.

Skanu su virta bulve.

(Šaltinis: Nijolė Marcinkevičienė „Metai už stalo“)

Jums taip pat gali patikti

No Comments

Leave a Reply