Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai/ Pieno produktai

Kefyre marinuotas kalakutas

Kefyre marinuotas kalakutas - bulviukose.lt

Reikės:

  • Mėgiamos kalakuto dalies arba viso kalakuto (naudojau kumpelį)
  • Šalto rūkymo lašinukų pjaustytų juostelėmis
  • Mėgiamų prieskonių kalakutui marinuoti
  • Kefyro (kumpeliui užteko litro)

Padažas:

Gaminimo eiga:

Kalakutą prismaigstykite lašinukais, įtrinkite prieskoniais, druska ir pamarinuokite parą laiko.

Po paros užpilkite kefyru ir laikykite dar parą laiko. Esant laiko galima ir 2, ir 3 paras laikyti.

Lieka išsikept. Mėsą iškepa labai, labai minkšta ir sultinga.

Padažui įdėkite į krienų padažą kelis šaukštelius uogienės ir pašildykite. Jei naudosite grynus krienus, sumaišykite juos su bruknių uogiene ir pašildykite.

Jums taip pat gali patikti

8 komentarai

  • Reply
    Inga
    sausio 4, 2012 at 2:42 pm

    O koks bulvyčių receptas? Gal kur blog’e yra? Žinau, kad bent jau iš vaizdo, tai mano vyras išsilydytų dėl tokių.

  • Reply
    Laura
    sausio 4, 2012 at 2:52 pm

    Bulvytes kepiau kartu su kalakutu…toje pačioje skardoje. Nuskutau, padalinau išilgai į ketvirčius, sudėjau į dubenį, užpyliau šiek tiek aliejaus, druskos, pipirų ir išmaišiau. Paskui tiesiog apdėjau aplink kalakutą ir kartu iškepė.

  • Reply
    Ausrra
    sausio 4, 2012 at 3:39 pm

    Kefyre marinuota paukštiena – mano viena mėgstamiausių, mėsytė tikrai gaunasi labai skani 🙂 Pilvas užgurgė beskaitant ir bežiopsant..

  • Reply
    Laura
    sausio 4, 2012 at 6:27 pm

    Kad kiaulienai taip pat tiktų abejonių nekyla, nes man kas tinka paukščiui, tas tinka ir kiaulei…va jautieną būtų įdomu pamarinuot kefyre….

  • Reply
    oditele
    sausio 5, 2012 at 4:46 pm

    gardžiai atrodo kumpelis ir nuostabiai apskrudusios bulvytės..;) niekad nebandžius taip marinuoti mėsytės, reikės pasitaisyti..;)

  • Reply
    Laura
    sausio 5, 2012 at 4:59 pm

    Dėkui 😉

  • Reply
    remsis-megstantis gaminti :)
    sausio 30, 2014 at 8:37 am

    labai smalsu-ar nuplaunat kefyra po marinavimo ar tik nusausint ar tiesiai ant ešafoto ir i krematoriuma? 🙂

  • Reply
    Laura
    sausio 30, 2014 at 10:13 am

    Remi, kuris mėgsti gaminti, ranka nubraukiu ir viskas 🙂

  • Leave a Reply