Daržovės/ Mėsa

Jautienos kepsnys marinuotas svogūnuose

Jautienos kepsnys marinuotas svogūnuose - bulviukose.lt

Reikės:

  • 2 jautienos kepsnių (pagal norus ir kišenę)

Marinatui:

  • Aliejaus
  • 1 didelio svogūno
  • Kelių lauro lapelių
  • Pipirų grūdeliais

Viršui:

  • Poro gabaliuko
  • 1 šaukšto kaparėlių
  • Aliejaus
  • 2 riekelių pomidoro

Gaminimo eiga:

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, užpilkite aliejumi ir pagniaužykite, kad pradėtų bėgti sultys. Kepsnius įtrinkite svogūnų ir aliejaus mišiniu, įdėkite į indą, įmeskite kelis lauro lapus ir grūdelius, permaišykite, uždenkite ir laikykite šaltai. Gali išbūti iki savaitės laiko, bet tiek nereikia. Užteks palaikyti ir per naktį.

Nuo pasimarinavusių kepsnių nuvalykite svogūnus, dėkite į skardelę, užberkite pagal skonį druskos ir kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje. Kiek laiko? Skonio reikalas…man patinka nevisiškai iškepę. Išėmę skardelę uždenkite folija ir palaikykite 5-7 minutes, kad susivaikščiotų sultys.

Porus silpnai pakepkinkite su aliejumi, sudėkite kaparėlius, pomidorų riekeles ir dar šiek tiek pašildykite.

Galite pasidaryti padažą iš likusių nuo kepimo sulčių. Nupilkite iš skardelės į keptuvę ir pakainkite kol sutirštės.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    oditele
    kovo 19, 2012 at 7:02 pm

    atrodai sultingai..:) bei gardžiai 🙂

  • Reply
    Laura
    kovo 19, 2012 at 7:14 pm

    Dėkui 😉

  • Leave a Reply