Aukso fondas/ Grybai/ Tradiciniai patiekalai/ Mėsa/ Pieno produktai

Bobausiai spirgučių ir grietinės padaže

Bobausiai su spirgučiais - bulviukose.lt

Reikės:

  • Bobausių
  • Šalto rūkymo šoninės
  • Svogūno
  • Grietinės arba grietinėlės
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Galima smulkintų svogūnų laiškų ar krapų

Gaminimo eiga:

Bobausius nuvalykite nuo žemių, nuplaukite, dėkite į vandenį ir virkite nuo užvirimo 15 minučių. Nukoškite, perplaukite, vėl užpilkite vandeniu ir vėl virkite nuo užvirimo 15 minučių. Pakartokite tą patį ir trečią kartą. SVARBU! Patalpą, kurioje virsite bobausius gerai vėdinkite, nes jiems verdant garuoja nuodinga medžiaga giromitrinas. Galite paklausti –  kurių velnių juos tada valgom? Žiauriai skanūs!

Šoninę supjaustykite kubeliais ir kepinkite, kol suspirgs. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis suminkštės. Sudėkite bobausius ir kepkite ~10 minučių. Įdėkite grietinės, įberkite druskos, pipirų ir pakaitinkite, kol užvirs.

Valgom su bulvėm.

Jums taip pat gali patikti

10 Comments

  • Reply
    Odeta
    balandžio 24, 2012 at 6:12 pm

    Šiuo klausimu jau mano vyras asas. O apie biobausius Tu man čia kaip apie kosmosą. Ar skanūs? Kokius grybus primena?

  • Reply
    Vilma
    balandžio 24, 2012 at 7:48 pm

    O, bobausius esu pora kartų valgius vaikystėje – nežmoniškai skanūs, kvapnesni už baravykus. Apsivalgymas!

  • Reply
    Laura
    balandžio 24, 2012 at 7:53 pm

    Odeta, kad net nežinau su kuo sulyginti, turi savitą skonį 😉 Ir tikrai, kaip Vilma rašo, labai kvapnūs.

  • Reply
    Mindaugas
    balandžio 29, 2012 at 5:45 pm

    Laura, kur tų bobausių gauti? 🙂

  • Reply
    Laura
    balandžio 29, 2012 at 8:42 pm

    Jei prisirinkt, tai auga miške kirtimuose (ne jaunuose)….jei pirkt, tai pakelėse tarp miškų pardavinėja žmonės….gal ir turgelyje kokiam galima rasti.

  • Reply
    Mindaugas
    gegužės 3, 2012 at 7:48 pm

    nu zinok, greiciau aukso miske rasciau, ne tu grybu.. :DDD

    Gerai gerai, nebuvau as tam miske 😉 o dbr jie vis auga?

  • Reply
    Laura
    gegužės 4, 2012 at 7:53 am

    Jau pamažu jų sezonas pradeda baiginėtis. Jie apie 3 – 4 savaites auga.

  • Reply
    peb
    gegužės 9, 2012 at 3:40 am

    Tiek ilgai virti tikrai nebūtina.Užtenka pervirti pora kartų po 2-3 minutes , kaskartą perplaunant šaltame vandenyje. Giromitrinas ne tiek išgaruoja, kiek ištirpsta vandenyje. Tiek kvėpuoti garais, tiek naudoti nuovirą – pavojinga.

  • Reply
    peb
    gegužės 9, 2012 at 3:44 am

    Kuo labiau į šiaurę, tuo mažiau giromitrino. Estijoje bobausiai išvis neperverdami, o kepami iš karto švieži, aišku, nuplauti.

  • Reply
    Laura
    gegužės 9, 2012 at 12:23 pm

    Gal ir nereikia, bet kiek visur skaičiau, visur rašo skirtingą virimo laiką. Verdu per viduriuką.

  • Leave a Reply