Daržovės/ Aukso fondas/ Padažai, pagardai, užtepai/ Žuvis, jūros gėrybės, sraigės

Avokadų salotos su keptų čili pipirų padažu

Avokadų salotos su keptų čili pipirų padažu - bulviukose.lt

Salotoms reikės:

  • 1 avokado
  • 2 nedidelių pomidorų
  • Saujelės gražgarsčių
  • 2 ančiuvių filė

Padažui:

  • 3 čili pipirų
  • 10 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 3,5 šaukšto citrinos sulčių
  • Nedidelės saujelė smulkintų šviežių mėtų
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Salotoms daržoves stambiai susmulkinkite, ančiuvius suplėšykite mažais gabaliukais.

Čili pipiriukus įpjaukite, kad kepant nesusproginėtų. Kepti galite griliuje arba orkaitėje po griliaus funkcija. Kepkite kol odelė pradės juoduoti. Tada sudėkite į sandarią dėžutę arba maišelį ir palaikykite ~15 minučių. Nulupkite odelę, pašalinkite sėklas.

Pipirų minkštimą ir kitus produktus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite.

P.S. Superiškas padažas. Bus daromas daug kartų. Tiktų ir su keptom daržovėm, keptais vaisiais, vištienos, kiaulienos kepsniais.

(Šaltinis: padažas J.Oliver)

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    gegužės 7, 2012 at 9:44 am

    O kaip su aštrumu?

  • Reply
    Laura
    gegužės 7, 2012 at 12:03 pm

    Jaučiasi, bet nelabai stipriai.

  • Leave a Reply