Daržovės/ Aukso fondas/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai

Kepenėlių blyneliai su burokėlių garnyru ir krienų padažu

Kepenėlių blyneliai su burokėlių, špinatų garnyru ir krienų padažu - bulviukose.lt

Blyneliams reikės:

  • 0,5 kg kepenėlių
  • 2 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto grietinės
  • 3 šaukštų manų kruopų
  • 2 šaukštų miltų
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Maltos saldžiosios paprikos
  • Malto muskato riešuto
  • Džiovintų petražolių

Garnyrui:

  • 1 nedidelio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • Pluoštelio špinatų
  • 1 virto arba orkaitėje kepto burokėlio
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • Balzamiko acto šlakelio

Padažui:

  • 100 ml grietinėlės
  • 2 šaukštų grietinės
  • 0,5 šaukšto krienų
  • Druskos
  • Cukraus

Gaminimo eiga:

Kepenėles nuplaukite, išpjaukite gyslas ir visokias kitokias nesąmones. Svogūną pasmulkinkite ir pakepinkite su aliejumi, baigiant kept sudėkite smulkintas česnako skilteles. Kepenėles sumalkite su kepintais svogūnais ir česnakais, sudėkite likusius produktus ir gerai išmaišykite. Tešlą palikite pastovėti bent pusvalandį. Kepkite su įkaitintu aliejumi. Labai neskrudinkite, kad neperkeptų…užtenka, kad vos parustų, apverskite, palaukite kokia 10 sekundžių ir išimkite.

Garnyrui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su aliejumi. Baigiant kept sudėkite česnaką ir kepkite dar kokią minutę. Sudėkite pasmulkintus špinatų lapus. Kai jie suvys, sudėkite kubeliais pjaustytus burokėlius, įberkite druskos, įpilkite šlakelį balzamiko acto ir kaitinkite, kol burokėliai sušils.

Padažui viską sudėkite  į puodelį ir pakaitinkite iki užvirimo.

Valgėme su bulvių koše.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    odeta
    birželio 7, 2012 at 1:39 pm

    Labai skaniai čia pas tave atrodo…labai mėgstame kepenėles, visas, visais būdais. Aš kartais vietoj miltų ar kruopų dedu krakmolą ( apie 2 šaukštus)

  • Reply
    Laura
    birželio 7, 2012 at 2:34 pm

    Oditėle, mes irgi labai mėgstame. Malimo mašiną jau turiu, tai dabar galvoju apie dešreles su kepenėlėm 😉

  • Leave a Reply