Daržovės/ Mėsa/ Pieno produktai

Kiaulienos išpjova su cukinijom ir Gorgonzolos sūriu

Kiaulienos išpjovos troškinys - bulviukose.lt

Reikės:

  • 1 kiaulienos išpjovos
  • 2 didelių svogūnų
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 100 ml balto sauso vyno
  • 250 ml grietinėlės
  • Druskos, šviežiai maltų pipirų
  • Gabaliuko Gorgonzolos sūrio
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių

Gaminimo eiga:

Kiaulienos išpjova ir cukiniją supjaustykite lazdelėmis, svogūnus plunksnelėm arba pusžiedžiais.

Mėsą apkepkite su riebalais, baigiant kept įberkite druskos ir pipirų. Išimkite ir atidėkite. Į tuos pačius riebalus, kurioje kepė mėsa sudėkite svogūnus ir kepkite kol suminkštės. Irgi išimkite ir atidėkite. Sudėkite cukiniją ir kepkite maišydami kelias minutes.

Į keptuvę su cukiniją sudėkite atgal mėsą ir svogūnus, supilkite vyną ir maišydami kaitinkite kelias minutes, supilkite grietinėlę ir kaitinkite kol užvirs. Jei reikia įdėkite dar druskos ir pipirų.

Sudėkite susmulkintą Gorgonzolos sūrį, petražoles ir pakaitinkite kol sūris ištirps.

Valgėme su virtais ryžiais paskanintais kepintu poru ir šlakeliu lazdynų riešutų aliejumi.

Jums taip pat gali patikti

2 Comments

  • Reply
    Odeta
    rugpjūčio 2, 2012 at 6:17 pm

    Dievinu Gorgonzolą, ypač pikantišką. Tik aš darydama padažą truputi skiedžiu su grietinėle ar vynu, nes man būna per didelė sūrio koncentracija. Bet čia tikriausiai skonio reikalas:)

  • Reply
    Laura
    rugpjūčio 3, 2012 at 8:39 am

    O aš galvoju ko man trūksta recepte…neįrašiau vyno… O grietinėlė pas mane irgi naudojama 😉

  • Leave a Reply