Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Saldumynai

Trupininis pyragas

Trupininis pyragas - bulviukose.lt

Pyragui reikės:

  • 200 g sviesto
  • 200 g grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 1 šaukštelio sodos
  • 0,5 šaukštelio vanilinio cukraus
  • Miltų
  • 1 indelio virto kondensuoto pieno

Gaminimo eiga:

Sviestą ištirpinkite, sudėkite paplaktus kiaušinius, grietinę ir išmaišykite. Sudėkite vanilinį cukrų, sodą, miltus ir užminkykite kietoką tešlą.

Tešlą sutarkuokite per burokinę tarką arba sumalkite mašinėle. Tešlos trupinius paskleiskite ant skardos (skardą išklojau kepimo popieriumi) ir maišant iškepkite orkaitėje.

Iškeptus, atvėsusius trupinius sumaišykite su virtu kondensuotu pienu, sudėkite į formą ir palaikykite šaltai, kad sustingtų.

Jums taip pat gali patikti

3 Comments

  • Reply
    inga
    lapkričio 30, 2012 at 6:17 pm

    As irgi tokio noriu!!!

  • Reply
    Aušra
    gruodžio 10, 2012 at 6:17 pm

    Senas ir labai puikus receptas!

  • Reply
    Laura
    gruodžio 12, 2012 at 9:52 am

    Aušrai, aha 😉 Svajoju išsikepti dar vieną vaikystės pyragą….močiutė jį vadindavo „kankuoliniu“ 😉

  • Leave a Reply