Daržovės/ Aukso fondas/ Tradiciniai patiekalai/ Kruopos, grūdai/ Mėsa

Kiaulių ausys su žirniais

Kiaulių ausys su žirniais. Tradicinis patiekalas - bulviukose.lt

Ausims reikės:

  • 2 ausų (kiaulės)
  • Prieskoninių daržovių po gabaliuką (tinka morka, svogūnas, saliero šaknis, poras, pastarnokas)
  • Prieskoninių žolelių (tinka petražolės, čiobreliai, dašis ir pan.)
  • Kelių skiltelių česnako (galite net nelupt, užteks padalinti per pusę)
  • Druskos
  • Kelių lauro lapų
  • Po kelis grūdelius kvapniųjų ir karčiųjų pipirų
  • Šlakelio balto vyno acto

Glazūrai:

  • 1 šaukštelio medaus
  • 1 šaukšto Vorčesterio padažo

Žirniams:

  • 1 stiklinės žirnių
  • 1 nedidelio svogūno
  • Pluoštelio svogūnų laiškų
  • Šlakelio balzamiko acto
  • Šlakelio sojos
  • Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Kiaulės ausis gerai nuplaukite. Užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Užvirus, vandenį nupilkite, ausis nuplaukite. Užpilkite švariu šaltu vandeniu, sudėkite prieskonines daržoves, lauro lapus, pipirus, druską, įpilkite šlakelį vyno acto ir užvirkite. Virkite nuo užvirimo ant silpnos ugnies 1,5 valandos. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, sudėkite prieskonines žoleles. Ausis atvėsinkite sultinyje, kuriame virė. Sultinys turi būti pakankamai sūrus.

Medų sumaišykite su Vorčesterio padažu.

Atvėsusias ausis išgriebkite iš sultinio, nusausinkite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą indą. Aptepkite glazūra. Kepkite ausis iki 180° C įkaitintoje orkaitėje vis pavartant ir patepant glazūra, kol taps gražios rusvos spalvos.

Žirnius perplaukite ir užmerkite kelioms valandoms, nes greičiau išvirs. Virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, baigiant kept įpilkite balzamiko acto, sojos, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir pakepkite maišant apie minutę. Svogūnų masę sudėkite į išvirusius žirnius, paskaninkite maltais pipirais.

Jums taip pat gali patikti

4 Comments

  • Reply
    rennie
    balandžio 11, 2013 at 6:35 pm

    Kaip gražiai atrodo, net keista matyti, kad kiaulės ausys su žirniais gali taip gerai atrodyti 🙂

  • Reply
    Laura
    balandžio 12, 2013 at 9:04 pm

    Rennie, bet ir skanu žinok…ši glazūra tobulai tinka kiaulienai 😉

  • Reply
    Sigita
    balandžio 30, 2013 at 1:38 pm

    Atrodo nerealiai……….taip ir norisi paragaut

  • Reply
    Laura
    balandžio 30, 2013 at 4:53 pm

    Sigita, dėkui 😉

  • Leave a Reply