Daržovės/ Mėsa/ Padažai, pagardai, užtepai/ Sumuštiniai

Vakarėlis gamtoje

Vakarėlis gamtoje. Patiekalai vakarėliui gamtoje - bulviukose.lt

Rengiant vakarėlį gamtoje, norisi lengvų užkandžių. Sugalvojau padaryti keturių rūšių brusketas, daržovių lazdeles su pelėsinio sūrio ir česnakiniu padažais, vištienos paštetą su džiovintomis slyvomis ir skrudintais graikiniais riešutais, iškepiau rupių miltų fokačią su svogūnais, nupirkau natūralių bulvių traškučių šiek tiek sūrio ir vytintos dešros.

Fokačią kepiau pagal šia receptūrą, tik pusę miltų dėjau baltų kvietinių, pusę rupių. Svogūnų žiedus prieš dedant ant tešlos, trumpai pakepinau su alyvuogių aliejumi.

Pelėsinio sūrio padažą padariau iš: 150 g maskarponės sūrio, 150 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu, 150 ml grietinėlės, 100 ml raugintų pasukų (kiekius rašau apytikslius…nematavau, bet turėtų būti viskas gerai 😉 ). Visus produktus sutryniau smulkintuvu, pagardinau smulkintais laiškinio česnako laiškais. Padažas turi būti tirštokas.
Česnakiniam padažui naudojau 100 g maskarponės sūrio, 200 g 9% riebumo varškės, 100 ml grietinėlės, 100 ml raugintų pasukų, 2 skiltelės česnako. Visus produktus sutrinkite smulkintuvu, pagardinkite druska, šaukšteliu rudojo cukraus ir smulkintais krapais.

Daržovių lazdelės su pelėsinio sūrio padažu

Brusketoms naudojau tamsią ir šviesią ciabatta duonas. Riekeles pakepinau ant sauso keptuves, pašlaksčiau alyvuogių aliejumi ir ant viršaus sudėjau:
1. Smulkintus saulėje džiovintus pomidorus sumaišytus su pakepintomis česnako skiltelėmis ir šviežiais raudonėliais.
2. Orkaitėje keptas geltonas paprikas ir šiek tiek pamarinuotas marinate iš aliejaus, citrinos sulčių, druskos ir pipirų
3. Mocarelos sūrio gabaliukus pabarstytus smulkintais baziliko lapeliais.
4. Kubeliais pjaustytus pomidorus (be odelės) sumaišytus su kaparėliais ir smulkintais ančiuviais.

Brusketos - bulviukose.lt

Sūrio ir dešros rinkinukas.

Sūrio ir dešros rinkinukas - bulviukose.lt

Vakarėlis gamtoje - bulviukose.lt

 

Jums taip pat gali patikti

6 Comments

  • Reply
    Odeta
    gegužės 19, 2013 at 7:28 pm

    Su gimtadieniu, tikriausiai praėjusiu, bet geriau vėliau nei niekada:) O jau stalas nerealiausias! O jau užkandžiai?! Išsisaugojau:)

  • Reply
    Laura
    gegužės 20, 2013 at 6:07 am

    Ačiū, Odeta 😉

  • Reply
    aguonele
    gegužės 20, 2013 at 6:27 am

    Na jau as prisedau prie stalo.galima pradet valgyt? :))

  • Reply
    Laura
    gegužės 20, 2013 at 8:45 pm

    Aguonele, jei jau taip, tai vėliau laukia avienos šašlykas ir desertui saldus varškės sūris su žele gabaliukais 🙂

  • Reply
    aguonele
    gegužės 21, 2013 at 8:43 am

    Tada palauksiu velesnio meniu 😉

  • Reply
    » Blog Archive » Itališkas vakarėlis - bulviukose.lt
    rugsėjo 26, 2013 at 1:09 pm

    […] Brusketos (Rasite čia) […]

  • Leave a Reply